Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 15 » Німеччина зблизька: недільний фоторепортаж медсестри Юлії Поліщук з м. Кульмбаха (Південна Баварія)
17:26
Німеччина зблизька: недільний фоторепортаж медсестри Юлії Поліщук з м. Кульмбаха (Південна Баварія)

У ЛАБЕТАХ «ДИНОЗАВРА»


 Науковці стверджують, що колись у 

 м. Кульмбаху буяли зарослі хвощів і 

 папоротників, серед яких прогулювалися

 динозаври. Одного з них, німецькі 

 шанувальники історичної правди, 

 відлили у бронзі і навічно встановили 

 навпроти місцевого музею. Якби не це,

 то навряд чи медсестрі Личаківської РО

 ТЧХ м. Львова Юлії Поліщук (на фото),

 вдалось би вирватися з його лабет.









Найзручнішим місцем для налогоджування спілкування у чужому місті з його мешканцями є магазини, в даному разі – невелика кондитерська (на знімку-внизу).


Щоб збільшити виручку, його власник  виставив на вітрину цукерки і шоколад, а напої просто у кошиках виніс...на бруківку  за вітрину, поближче до покупців. Це не дивно: у м. Кульмбасі, де проживає майже 27 тисяч мешканців, три потужних пивзаводи. В Баварії  їх – понад 200. На фестивалі «Октобер-фест», який почнеться 3 жовтня, його учасникам буде запропоновано до 1000 найменувань баварського пива, яке у баварців і у туристів, у дуже великій пошані. Тут найвища щільність пивоварень на душу населення у світі.  Місцеві тур-оператори створили спеціальний пивний маршрут (нім. Frankische Brauereistrasse) по Франконії, який сполучає пивоварні зі всіма населеними пунктами Баварії.


Кульмбах (німий. Kulmbach; «кульм» – по-німецьки вершина, «бах» – джерело) – місто, розташоване в землі Баварія серед живописних горбів в самому центрі природного парку Фіхтельгебірге (Верхня Франконія).



Так виглядає ратуша (на знімку). Підпорядковане місто адміністративному округу Верхня Франконія і входить до складу району Кульмбах. Населення складає 26 768 чоловік (на 31 грудня 2010 року).Займає площу 92,77 км.квадратних. Для зручності мешканців і мерії, територія Кульмбаху поділена на 37 міських районів.


У місті є визначна історична пам'ятка: герцогський замок Плассенбург (на знімку), що височіє над містом і є його символом. Перші історичні згадки про фортецю відносяться до 1135 р. Вона успішно тримала оборону від ворогів різних мастей понад читири століття, та все ж була зруйнована у 1554 р.

У подальші роки, руїна була реставрована і перебудована за проектом архітектора Каспара Фішера, як фортеця у формі великого палацу. У 1792 році герцег Олександр продав Плассенбург королеві Пруссії. З 1810 року замок використовувався як в'язниця і військовий госпіталь.

Під час Другої світової війни фортеця була перетворена вермахтом як тренувальний табір. В даний час тут засновано історичний музей . У фортеці знаходиться значне число прусських військових артефактів і велика колекція портретів.

До цього додамо: свій фоторепортаж Юлія зробила на дозвіллі, коли закінчується у німецьких патронажних сестер Червоного Хреста, де вона на стажуванні по обміну досвідом, робочий день. Про подальші перипетії її перебування у Баварії, у наших наступних матеріалах.

Фото – Юлії Поліщук

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 840 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 162
Гостей: 162
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024