Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Жовтень » 26 » Нотатки про ІІ Всеукраїнську Молодіжну Асамблею ТЧХ України делегата від Львівщини Вадима Мойсеєнка
15:06
Нотатки про ІІ Всеукраїнську Молодіжну Асамблею ТЧХ України делегата від Львівщини Вадима Мойсеєнка

СТРАТЕГІЮ  ЗАТВЕРДЖЕНО


 

 Своїми враженнями про підсумки


 ІІ Всеукраїнської Молодіжної


 Асамблеї волонтерів і лідерів


 Товариства Червоного Хреста


 України ділиться делегат цього 


 форуму, волонтер Львівської 


 молодіжної  обласної  організації 


 ТЧХ України, студент


 інституту банківської справи 

 

 Вадим Мойсеєнко.



 

Недаво, 11-13 жовтня мені, та моєму товаришу Силіну Олегу, випала честь бути делегатам ІІ Всеукраїнської Молодіжної Асамблеї волонтерів та лідерів Товариства Червоного Хреста України, яка проходила під девізом: «Наслідуючи вчинок Дюнана: допоможи, напиши, розкажи». Вона проводилась у м. Києві. Ми були дуже заінтриговані і скористалися нагодою бути учасниками такої важливої події, яка має велике значення для молоді усього ТЧХУ. Тому ми з радістю відправились на цей молодіжний форум.




На вокзалі нас уже люб'язно чекали волонтери Київськоі міської організації ТЧХУ, які супроводжували нас до національного комітету Товариства.Асамблею - 2012 урочисто відкрив президент ТЧХ України  Іван Усіченко . Він  привітав делегатів  "Форуму надії", коротко охарактеризував досвід розвитку молодіжного руху в останні роки в ТЧХУ, а також наголосив на важливості молодіжного руху у даний період життя, очолюваної ним організації.




Згодом молодіжний форум перемістився за місто, у Оздоровчий Центр «Дозвілля», який знаходиться у затишній місцевості серед соснового лісу у селиші міського типу П'ятихатки Броварського району на Київщині.




Увечері, коли делегати Асамблеї  розселились по зручних кімнатах і повернулись до роботи, розпочався Ярмарок презентацій. Усі волонтери та молодіжні координатори представляли себе та свої обласні молодіжні організації. Вони супроводжували свої виступи  діаграмами, таблицями, слайд-фільмами. Ми також підготували презентаційний слайд - фільм, скорочену версію якого можна переглянути на цій сторінці. (Його адреса в Інтернеті подана нижче).

Поряд з цим, делегати розповідали також про те, що саме їх спонукало зайнятися благочинною діяльністю.



 .

Наступного дня нас чекала приємна несподіванка: засідання сесії на тему: «Думаємо глобально, діємо локально», яку провела консультант Європейської зони з питань розвитку молодіжного руху МФ ЧХ і ЧП Флавія Пуглієзе. Вона розповіла про нинішні ініціативи Молодіжної Федерації ТЧХ та ЧП, а також про виконання запланованої цією міжнародою організацією плану "Стратегія - 2020".




Цікавою та пізнавальною виявилася сесія «Міжнародне гуманітарне право в миротворчих операціях», яку провів львів'янин, голова Ради ВО «Союз учасників миротворчих операцій» С.М. Грабський. Він, разом із своїм колегою-співдоповідачем, розповіли, як на практиці використовується Міжнародне гуманітарне право, про ті несподівані труднощі, які можуть виникнути у ході миротворчих операцій.




Після обіду нас чекала сесія з набуття навичок надання першої невідкладної медичної допомоги. Більшість делегатів уже мали базові знання у даній сфері, але, незважаючи на це, кожен міг знайти для себе у цім практичнім занятті щось нове . Закінчився тренінг захоплюючими змаганнями, на яких кожен мав змогу продемонструвати свої знання на практиці. Першість здобула делегація з Харкова.




Ввечері нас чекала завершальна сесія «Дюнанівські читання», яка була присвячена 150-річчю публікації книги Анрі Дюнана «Спогади про Сольферіно». Голова Київської МО ТЧХ України Ніна Гусєва розповіла нам про цю чудову людину. Ми дізнались про його внесок у розвиток міжнародного гуманітарного права, а також про те, у чому велич його вкладу для прослави свого народу.




В останній день роботи Всеукраїнської Асамблеї, члени Молодіжної ради обирали нових членів Правління Всеукраїнської Молодіжної Ради, і я можу з радістю повідомити, що представники Львівської області також обрані у склад цього керівного органу.




На мою думку, Друга Всеукраїнська Молодіжна Асамблея волонтерів і лідерів ТЧХ України пройшла дуже продуктивно. Тож я хочу подякувати її організаторам від імені Львівської молодіжної обласної організації ТЧХ України, і від себе особисто, та побажати їм, щоб наша праця у майбутньому і надалі міцніла, і плідно розвивалася.

 

Фото - В. Мойсеєнка, О. Гарбуза


Вадим Мойсеєнко,

волонтер Львівської молодіжної обласної організації ТЧХ України

 

Довідка:


Презентаційний слайд-фільм про Львівську молодіжну обласну організацію ТЧХУ, підготовлений В.Мойсеєнком та О.Силіним,  див. на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/load/2-1-0-18#

 

Детальний фоторепортаж з Асамлеї – 2012 див. за адресою - http://www.redcross.org.ua/a-imglib/index.php?groupid=93


Фотоальбом групи ТЧХУ «Вконтакте» про форум - http://vk.com/album-5340562_163903199

 

Молодіжну Програму Товариства Червоного Хреста України на 2011-2016 рр. див - http://www.redcross.org.ua/index.php?pageid=152

Переглядів: 784 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 18.10.2024, 05:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 22
Гостей: 22
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024