КОРЖІ З КРОПИВИ
20
листопада у центрі Львова мешканцям міста пропонували страви, які змушені були
споживати українці під час Голодомору 1932-1933 рр., щоб вижити. Про це повідомили у Громадянському русі «Відсіч».
Ініціатори акції готувала коржики та хлібці з кори дуба і мелених каштанів, листя кропиви,
кульбаби, насіння льону та кропу, квітів
ромашки та невеликої кількості кукурудзяного борошна, і пропонували цю "їжу виживання" скуштувати всім охочим. "Але спочатку ми самі скуштували ці коржики, -- розповів Ігор Гречух, активіст "Відсічі". - Як на мене, смак у них нейтральний. А ось якщо їх добре посолити, можна їсти". Разом зі стравами вони роздавали
листівки з рецептами такої їжі та закликом - взяти участь у вшануванні пам’яті
жертв Голодомору у Львові 24 листопада о 15.00 на площі перед пам’ятником
Т. Шевченка.
Акція проходила у
межах громадської кампанії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–1933
років в Україні у м. Львові. Її учасники відчули, якою ж була на смак та сувора епоха.
Фото- і відео- репортажі див. за адресою: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_nakrili_stil_golodu_zi_stravami_chasiv_golodomoru&objectId=1271100
Джерело - http://zik.ua/ua/news/2012/11/19/379501
|