Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 3 » Поради медичної сестри Червоного Хреста Юлії Поліщук: кава і зелений чай -захисники серця
10:15
Поради медичної сестри Червоного Хреста Юлії Поліщук: кава і зелений чай -захисники серця

ПОРАДНЯ ЮЛІЇ ПОЛІЩУК


Медична сестра Личаківської РО ТЧХ м. Львова Юлія Поліщук любить мандрівки. Її репортажі з Німеччини і Болгарії неодмінно викликають жвавий резонанс. Нині ми поцікавились у неї, про що б вона хотіла нам розповісти, якби побувала, наприклад, у Великобританії.

Юлія: Якби я побувала на Туманному Альбіоні, то не побігла би ні у Венсмінстерський палац, ні у Тауер, ні до знаменитого Біг Бена. Просто сіла би на прогулянковий пароплав і попрямувала би, мабуть, у лабораторію британських вчених-дієтологів. У них чудові рекомендації, і вони, переважно, завжди приносять бажаний результат.

Кор: які з них найважливіші?

- Ті, що стосуються зміцнення нашого серця. У нашу бурхливу епоху гонитви за успіхом, найбільше дістається навантажень саме йому. За статистикою від різних серцевих хвороб у світі, та і в Україні, найбільше помирає людей працездатого віку.

- Перелічи найкращі рецепти і порекомендуй нам, будь ласка, щось на щодень?

- Британські експерти склали список з п'яти напоїв, які найефективніше захищають від серцевих недуг, пише портал "novosti-n.mk.ua".

           Вода

Коли в організмі недостатньо води, кров гусне, в результаті чого серцю доводиться прикладати значно більше зусиль для того, щоб доставляти її в усі куточки тіла. У результаті в кілька разів підскакує ризик розвитку ішемічної хвороби серця і всіх інших захворювань серцево-судинної системи.

           Зелений чай

Як і чорний, він багатий антиоксидантами, які захищають від запальних процесів, перешкоджають утворенню вільних радикалів, що захищає від онкології і серцево-судинних захворювань. Антиоксиданти є також і в чорному чаї, однак в зеленому чаї вони діють значно ефективніше, що було доведено в цілому ряді досліджень останніх років.

           Червоне вино

Червоне вино містить багато кардіопротекторні з'єднання. Це і ресвератрол, і поліфенол, які знижують рівень холестерину в крові і перешкоджають утворенню тромбів. Також існують переконливі докази того, що регулярне споживання червоного вина у невеликих кількостях допомагає збільшити рівень так званого хорошого холестерину, який захищає наші кровоносні судини і серце від пошкоджень.

             Гранатовий сік

До недавнього часу гранатовий сік не був представлений у цьому списку, однак вчені з Каліфорнії дослідили його антиоксидантний потенціал. У результаті виявилося, що він в три рази вище, ніж у зеленого чаю і червоного вина. Крім того гранатовий сік надає заспокійливу дію, знижує рівень артеріального тиску і покращує в цілому кровообіг.

             Кава

Незважаючи на численні міфи з даного приводу, кава є продуктом, який рятує життя. Згідно з низкою досліджень, ризик розвитку інфаркту й інсульту знижується на 20% - 40% при регулярному вживанні цього напою.

- Перед тим, як подякувати за рекомендації та інтерв»ю, Юліє, відкрий нам секрет, що ти за напій п"єш з філіжанки на знімку, і де він був знятий?

-Гурмани кави, мабуть, і без пояснень здогадалися, що у моїй філіжанці кава, а знімок зроблено під час відпустки у Кишиневі. Молдавія, щоб ви знали, славиться не лише гарним червоним вином, але…і кавою.

- Дякую за інтерв'ю.

 

    Фото – з сайту Юлії Полішук у Facebook

    Інрев'ю взяв громадський корекспондент Олександр Апостолюк

Переглядів: 767 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 14
Гостей: 14
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024