Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 31 » На Херсонщині через посуху втопили сільського голову
21:59
На Херсонщині через посуху втопили сільського голову

ЗАБОБОН



 

Херсонська міліція розслідує дивний випадок, що днями стався у області. В смт Любимівка Каховського району, обурені тривалою відсутністю дощу, селяни пригадали давній український звичай купання відьом і втопили у ставку сільського голову.

 

Коли у селі за два тижні не випало ні краплі дощу, в той час, як по всій області лютували грози, підозра громади відразу впала на селищного голову Марка Сергійовича Відьмака. Носій характерного прізвища, ніде не працюючи офіційно, зумів побудувати розкішний маєток і купити собі автомобіль Лендровер 2013 року, чим накликав на себе звинувачення односельців у зв’язку з нечистою силою.

Крім того, громада підозрює, щоб догодити фермерським господарствам, які вирощують полуницю з системою поливу "Краплинка” і не потребують дощу, Марко Відьмак незаконно дозволив підприємцям застосовувати хімікати для розгону дощових хмар над полями довкола селища.

За фактом утоплення селищного голови Каховським РВ МВС відкрито кримінальне провадження, причетність селян і міра відповідальності на даний час встановлюється. Затриманих і підозрюваних наразі немає. Найдивніше, що після проведеного ритуалу дощ таки пішов.

Власний кореспондент в смт Любимівка Михайло Мотрюк.

Фото –з  відкритих джерел в Інтернеті

Джерело –

http://reportazhyst.com/na-hersonschyni-cherez-zasuhu-vtopyly-silskoho-holovu/

Довідка

Забобон — вид марновірства, що полягає у тому, що індивід приймає за реальність невідомі сили, здатні провіщати події і навіть впливати на них.

Містить допущення, часто неусвідомлене, що від цих сил можна знайти захист або досягнути з ними компромісу. Тому забобон, як правило, проявляє себе на поведінковому рівні у деяких обрядових формах: носінні талісманів, татуюванні, магічних жестах і ін. Особливе місце займають прикмети: певним подіям приписується прогностичне значення. Поняття "забобон", так само як і поняття Істина, Брехня, Помилка, Упередження, в принципі чітко не визначені і служать часто лише чиєюсь суб'єктивною думкою.

Психологічна специфіка виняткової стійкості забобону пов'язана з тим, що випадки їх підтвердження міцно фіксуються, а факти явної помилковості витісняються. Забобони мають глибоке історичне коріння і носять несистематизований характер; стародавні релігійні вірування, частину яких вони складали, давно пішли в минуле. Первинні наміри — бажання заглянути у найближче майбутнє, уникнути несприятливих ситуацій, деякі з інших — збереглися у психіці і можуть сприяти розповсюдженню упереджень, особливо за екстремальних обставин.




Українці споконвіку вірили у всілякі забобони. Вони стосувались найрізноманітніших сфер життя. Деякі забобони і зараз доволі поширені, але все більша кількість людей визнає, що немає сенсу вірити у них. І це правильно, адже забобони впливають на життя тих, хто в них вірить. Наприклад, людина, що побачить перед собою чорного кота, може піти обхідною вулицею, а це — марна трата її особистого часу.

 

Переглядів: 873 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 20
Гостей: 20
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024