Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 11 » Офіційні вісті: із доповіді Алли Саченко, провідного спеціаліста Львівської ОО ТЧХ України
17:51
Офіційні вісті: із доповіді Алли Саченко, провідного спеціаліста Львівської ОО ТЧХ України

УВАГУ  ЧЕРВОНОСТІВСЬКІЙ  МОЛОДІ


 "Одним із важливіших завдань Товариства Червоного Хреста України, зокрема його    обласної ланки, що функціонує на Львівщині, залишається розвиток молодіжного      руху.  Впродовж 2012 – 2013 р.р. Львівською обласною та підвідомчими організаціями  проводилась робота, щодо розвитку молодіжної ланки ТЧХУ, створенню молодіжних  клубів, загонів, волонтерських груп," - зазначила Алла Саченко у своїй доповіді.



З метою залучення молоді до Червонохресного Руху ЛОО ТЧХУ було підписано спільні листи з Департаментом освіти  та науки ЛОДА та Департаментом ОЗ ЛОДА. І це вже дало свої позитивні результати: Так, наприклад, Сихівською, Франківською, Шевченківською РО ТЧХУ , завдяки  співпраці з відділами освіти, соціальної служби для молоді, проведено понад 30 благодійних акцій для дітей з малозабезпечених родин, дітей-сиріт та дітей-інвалідів. 

Були проведені конкурси малюнку "Що таке Червоний Хрест” та конкурси рефератів "Туберкульоз, СНіД”. Створено клуб "Червонохресна молодь”, члени якого беруть участь у проведенні благодійних акцій. У ньому організували святкові концерти для людей похилого віку, проводять збір одягу, допомагають медсестрам Червоного Хреста в обслуговуванні одиноких, інвалідів.

В  Мостиській РО ТЧХУ   також проводиться робота з молоддю. В усіх середніх школах (16) та в 25 основних школах створені первинні осередки ТЧХУ, що налічують 4270 членів Товариства. У двох середніх школах створено медико-санітарні гуртки, функціонують 4 загони милосердя, а також 2 групи МГП

На свята учні організовують продуктові набори, тобто в своїх класах збирають благодійні внески або продукти, які потім розносять стареньким хворим на дім. З цими дітьми щороку до Великодніх свят  спільно з Червоним Хрестом проводиться благодійна акція "Великодні дзвони”. Учні  приводять своїх підопічних на акцію, вручають їм великодні кошики, зібрані своїми руками, а з боку Червоного Хреста організовується солодкий стіл та подарунки.

Щороку поновлюється угода співпраці з районним центром соціальних служб для молоді, а саме з відділом туризму та спорту, відділом у справах  сім’ї та молоді, відділом у справах неповнолітніх.

В Пустомитівькій РО ТЧХУ  також добре налагоджена робота з молоддю: майже всі учні шкіл, студенти технікумів, училищ є членами Товариства. Постійно залучаються діти до участі в благодійних акціях. За кожним класом закріплена потребуюча особа з числа одиноких або інвалідів. Діти збирають картоплю, інші овочі, продукти  і самі поадресно  розносять (акція "П’ять картоплин”).  Аналогічні акції проводяться і під час Великодніх, Різдвяних свят, Дня Св. Миколая. Спільно з працівниками МО ТЧХ волонтери проводять просвітницьку роботу серед учнів шкіл: з профілактики ВІЛ/СНіДУ, туберкульозу, здорового способу життя, гуманітарну місію Міжнародного Червоного Хреста та Українського НК ТЧХ України.

Проводиться робота по пограмах «Діти України», «Діти вулиць», працюють рейди 2 рази на місяць «Базар» і «Вокзал».

Під час Всеукраїнського місячника ЧХ була проведена презентація у Львівському національному аграрному університеті із студентами та викладацьким складом з метою залучення їх до лав ТЧХУ. Інформація про зустріч була висвітлена  у репортажі "Ювілейні читання" на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-04-23-1553

Молодіжний актив відвідує одиноких підопічних ЧХ, надає їм допомогу. В районі підготовлено 22 волонтери ЧХ. Внаслідок волонтерської роботи  старшокласники стали  активніше відгукуватись на акції  РО ТЧХ, зміцнилися п/о РО ТЧХ.


В школах району були проведені конкурси малюнку "Що таке Червоний Хрест” та конкурси рефератів "Туберкульоз, СНіД”. Створено загони "Милосердя”, члени якого беруть участь у проведенні благодійних акцій, організували святкові концерти для людей похилого віку, проводять збір одягу, допомагають медсестрам Червоного Хреста в обслуговуванні одиноких, інвалідів.

За ініціативою волонтерів постійно проходять акції по збору речей б/в у банк речей РО ТЧХ від населення міста (програма «Чобіток»). Силами волонтерів роздаються буклети, надані їм працівниками РО ТЧХ.

В Трускавецькій МО ТЧХУ створено молодіжні групи та клуби "Червонохресна молодь”, члени якого беруть участь у проведенні благодійних акцій, організували святкові концерти для людей похилого віку, проводять збір одягу, допомагають медсестрам Червоного Хреста в обслуговуванні одиноких, інвалідів.

Організовано загони милосердя, гурток милосердя. Щороку члени гуртка поновлюються. Їх стає все більше.  Ці діти опікуються старшими людьми – загони «Добре серце» , а також опікуються одинокими в сільській місцевості. На свята члени цих загонів організовують продуктові набори, які потім розносять стареньким хворим на дім. Ці діти щороку до Великодніх свят  спільно з Червоним Хрестом проводять благодійні акції "Великодні дзвони”. Спільно проводяться молодіжні заходи, конкурси агітбригад на краще висвітлення найактуальніших проблем сьогодення ( СНіД, наркоманія, алкоголізм, тютюнопаління.)   Для  всіх учасників конкурсів від МО ТЧХ готуються пам’ятні сувеніри.  У підростаючого  покоління виховуються такі якості як – добро, милосердя, співчуття.

Проведена велика робота по навчанню молоді та вчителів першої допомоги при невідкладних станах. Заняття проводяться з участю медичних працівників для вчителів валеологів, що викладають в школах уроки валеології, також залучаються медичні сестри ЧХ. 

Однак, слід зазначити і про недоліки у цьому напрямку роботи. Голови Галицької,   Бориславської  М/РО ТЧХУ, наприклад, займаються лише допомогою потребуючим дітям і збором членських внесків в п/о учбових закладів. Питаннями залучення молоді до волонтерських груп ЧХ, молодіжних клубів та загонів, вивчення історії ЧХ та МГП, навчання навичок першої допомоги серед молоді, голови цих організацій не займаються. Проведення спільних акцій з іншими молодіжними організаціями не планується. Це призводить до того, що тут закорінюється практика не інформованості молоді щодо діяльності ЧХ, приниження ролі ЧХ на регіональному рівні.

Львівська обласна організація ТЧХУ співпрацює з департаментом у справах сім’ї та молоді, управлінням у справах неповнолітніх, департаментом освіти та науки ЛОДА, всіляко підтримує молодіжні проекти та роботу молодіжного клубу у проведенні акцій, заходів, щодо поширення знань про ВІЛ/СНІД, вивчення історії ЧХ та МГП, навчання з першої невідкладної допомоги.

Фото - Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

Переглядів: 917 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 166
Гостей: 166
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024