НОВОРІЧНЕ МАРНОТРАТСТВО
Внаслідок псування українці викидають до 13%
їжі, купленої на новорічний стіл.
Про це свідчать дані щорічного дослідження харчових відходів, що
проводиться агенцією AgriSurvey, передає УНН.
За останніми підрахунками агенції AgriSurvey, після
святкування Нового року міське населення України викине 13% закуплених
харчів внаслідок псування, що еквівалентно сумі 956 мільйонів гривень.
"Оскільки псується в основному м’ясна та свіжа овочева
продукція, то для порівняння, на смітник піде об’єм продовольства
еквівалентний близько 1,4% валової продукції тваринництва або ж 2,5%
всього обсягу ринку овочів закритого ґрунту”, — зазначає менеджер
маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт.
За поточними ж цінами, 956 мільйонів гривень тотожні
вартості приблизно 5,8 тис. тонн ковбаси "Московської” або 13 тис.
тонн твердого сиру. За майже мільярд гривень в Україні також можна
купити 33 мільйони пляшок шампанського або тисячу тонн червоної ікри.
Такі показники свідчать про те, що українцям
є до чого прагнути в контексті планування споживання харчів.
У той же час, за даними Організації продовольства
і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько
1,3 млрд. тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини
продукції, призначеної для споживання людьми.
Фото – з відкритих
джерел в Інтернеті
Джерело:
http://www.unn.com.ua/uk/news/1288552-pid-chas-novorichnikh-svyat-ukrayintsi-vikinut-na-smitnik-mayzhe-milyard-griven-doslidzhennya
|