Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 21 » Огляд вечірніх новин за 20 серпня про «гуманітарний конвой» з РФ на Сході України
11:05
Огляд вечірніх новин за 20 серпня про «гуманітарний конвой» з РФ на Сході України

ПЕРШІ  ВАНТАЖІВКИ УЖЕ НА КПП, АЛЕ - БЕЗ ДОКУМЕНТІВ

 

     

 

Вашій увазі добірка вечірніх новин за 20 серпня,

у яких йдеться про перебіг подій, пов'язаних

з «гуманітарним конвоєм» з РФ на Сході України

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна фіскальна служба: "Гуманітарний конвой" не перетинав український кордон

 

Українського кордону російський "гуманітарний конвой" не перетинав. Про це у своєму Facebook написав керівник української митниці, заступник голови Державної фіскальної служби Анатолій Макаренко, передає УНН.

 

 

"Прикордонний і митний контроль гуманітарного вантажу в міжнародному пункті пропуску "Ізварине-Донецьк" (Ростовська обл.) Розпочнеться тільки після офіційного звернення представників місії Червоного Хреста в Україні. Відповідно до українського законодавства, тільки місія Червоного Хреста в Україні має необхідні повноваження", - пише А.Макаренко.

 

 

За його словами, допоки прикордонники звернень не отримували.

 

"Станом на 00.30, 21.08.14 р звернення від Червоного Хреста українським прикордонникам і митникам, які перебувають в пункті пропуску, не надходило", - написав Макаренко.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1377571-derzhavna-fiskalna-sluzhba-gumanitarniy-konvoy-ne-peretinav-ukrayinskiy-kordon

 

………………..

 

На КПП "Донецьк - Ізварине" МКЧХ веде переговори про доставку гуманітарної допомоги для українців

 

На КПП "Донецьк - Ізварине" проходять переговори за участю представників МКЧХ, а також інших сторін, які зацікавлені в проходженні колони з російською гуманітарною допомогою. Про це повідомила прес-секретар Міжнародного Комітету Червоного Хреста Галина Бальзамова, передає УНН з посиланням на РІА "Новини".

 

 

"Тривають переговори, від нашої організації в них бере участь один з керівників нашої місії Андреас Шмідт. Результати обговорення будуть відомі не раніше завтрашнього ранку", - повідомила Бальзамова.

Також відомо, що перші 16 білих "КамАЗів" стоять на КПП з російського боку.

 

Повідомляється, що митний прикордонний контроль поки не проводиться.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1377544-na-kpp-donetsk-izvarine-mkchkh-vede-peregovori-pro-dostavku-gumanitarnoyi-dopomogi-dlya-ukrayintsiv

 

…………………………

 

Україна розпочне оформлення російської "гуманітарки" лише після підтвердження МКЧХ готовності до його доставки - МЗС України

 

Українська сторона без зволікань розпочне роботу з оформлення російського гуманітарного вантажу, щойно отримає остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення. Про це йдеться у повідомленні МЗС України, повідомляє УНН.

 

 

За повідомленням, станом на вечір 20 серпня українські прикордонні та митні служби не здійснювали процедур по оформленню перетину автомобілями з російським гуманітарним вантажем російсько-українського кордону.

 

 

"Українська сторона без зволікань розпочне відповідну роботу, щойно отримає остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення", - сказано у повідомленні.

 

 

Серед іншого, йдеться про те, що МКЧХ, який взяв на себе відповідальність за всі логістичні аспекти, у тому числі маршрут транспортування, зберігання та розподіл допомоги на території України, має отримати всі гарантії безпеки для персоналу і вантажу.

 

 

Такі гарантії Червоному Хресту мають надати, насамперед, контрольовані російською стороною терористичні угруповання та сама Російська Федерація.

 

 

При цьому в Україні виходять з необхідності синхронізації Червоним Хрестом усіх поставок допомоги для цивільного населення Луганщини, включно із тими, що надаються українською стороною у взаємодії з іншими державами та міжнародними інституціями.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1377592-ukrayina-rozpochne-oformlennya-rosiyskoyi-gumanitarki-lishe-pislya-pidtverdzhennya-mkchkh-gotovnosti-do-yogo-dostavki-mzs-ukrayini

 

.....................

 

Вантажівки з путінською "гуманітаркою" в Україні не мають права зупинятись

 

Вантажівки, які перевозять гуманітарну допомогу з Росії не робитимуть зупинок після перетину українського кордону.

 

Про це у четвер повідомили в МНС РФ, передає 5.ua.

 

"У середу співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) провели інструктаж водіїв гуманітарного вантажу Росії в автотаборі з питань безпеки", - сказав представник МНС.

 

"У кабіні кожного автомобіля повинен знаходитися тільки один водій, на шляху прямування забороняються зупинки, у складі колони передбачено  медичний супровід у разі необхідності надання першої допомоги", - повідомили в російському відомстві.

 

Нагадаємо, у середу ввечері, 20 серпня, український кордон перетнула перша вантажівка із путінським гумконвоєм і ще сім готові були в‘їхати в Україну.

 

У ніч на четвер стало відомо, що оформлення конвою на КПП Донецьк (Ростовська область РФ) відкладається до ранку.

 

Колона із 280 вантажівок з "гуманітарною допомогою" вирушила із Московської області ще 12 серпня і з 14 серпня знаходиться неподалік від українського кордону. Російська влада заявляє, що конвой доставляє воду, сіль, продовольство та медикаменти для жителів із зони АТО.

 

Однак журналісти, яким дозволили перевірити вміст деяких вантажівок, засвідчили, що більшість із них майже порожні.

 

Джерело:
http://expres.ua/news/2014/08/21/112413-vantazhivky-putinskoyu-gumanitarkoyu-ukrayini-ne-mayut-prava-zupynyatys

 

 

 

 

Переглядів: 823 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 151
Гостей: 151
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024