Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Червень » 22 » Наради в Адміністрації Президента з представниками міжнародних гуманітарних організацій в Україні.
19:59
Наради в Адміністрації Президента з представниками міжнародних гуманітарних організацій в Україні.

 

ПОЛІПШИТИ  СПІВПРАЦЮ

 

 

«Україна зацікавлена в розширенні гуманітарної

допомоги Донеччині і сприятиме всім

міжнародним організаціям», – підкреслила

на нараді Ірина Геращенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Україна зацікавлена в розширенні гуманітарної допомоги для жителів Донеччини та переселенців, яких на сьогодні зареєстровано більше 1 млн 300 тисяч, і сприятиме всім міжнародним гуманітарним організаціям в їх роботі і високій місії, заявила Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко під час наради 22 червня з представниками міжнародних гуманітарних організацій в Україні.

 

Уповноважений Президента та інші учасники наради з української сторони наголосили на погіршенні ситуації на Донеччині через систематичне порушення Мінських угод з боку бойовиків, зокрема повідомили про постійні обстріли українських населених пунктів, в тому числі з важкої забороненої зброї. Всі ці фактори погіршують гуманітарну ситуацію для мирного населення в зоні бойових дій на сході України.

 

Ірина Геращенко підкреслила, що Україна вважає позитивним факт підтримки її ініціативи щодо залучення до роботи гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

МКЧХ долучиться до роботи гуманітарної підгрупи вже 23 червня, під час чергової зустрічі групи у Мінську. Уповноважений Президента висловила переконання, що досвід цієї організації сприятиме вирішенню проблем пошуку та ідентифікації безвісти зниклих та направленню гуманітарних вантажів на тимчасово окуповані території.

 

«Ми виступаємо за активізацію і збільшення гуманітарних місій для тих, хто опинився в складній гуманітарній ситуації через дії опозиції. При цьому Україна виступає за те, щоб вся міжнародна гуманітарна допомога, спрямована на окуповані території, надавалася під егідою МКЧХ і координувалася ним. Україна сприятиме всім міжнародним гуманітарним організаціям у їх важливій місії і наполягає на тому, щоб ця діяльність відбувалася в рамках міжнародних норм і правил», – наголосила Ірина Геращенко.

 

У нараді, яку проведено 22 червня за дорученням Президента, також взяли участь Заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко, представники профільних міністерств і відомств, зокрема Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби, міністерств охорони здоров’я та соціальної політики.

 

Під час наради представникам міжнародних гуманітарних організацій було роз'яснено нові правила тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб та транспортних засобів в зоні бойових дій на сході України, які діють з 12 червня.

 

Як наголосили представники компетентних органів, ці правила були розроблені і вдосконалені за участі громадських організацій і спрямовані на спрощення перетину для простих громадян. Поступово відбувається перехід на електронну систему дозвільних документів, що сприятиме боротьбі із зловживаннями на блокпостах.

 

Також учасники наради обговорили необхідність вдосконалення та приведення до європейських норм законодавства, що стосується оподаткування гуманітарних та волонтерських організацій.

 

 

Фото - www.president.gov.ua

За джерелом:

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-zacikavlena-v-rozshirenni-gumanitarnoyi-dopomogi-do-35542

 

Переглядів: 592 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 173
Гостей: 173
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024