ЗАГРОЗИ РІЗНІ – ФІНАЛ ОДИН
Американські вчені з інституту Health Metrics
and Evaluation (IHME) назвали нездорове
харчування найпоширенішою у світі причиною
ранньої смерті, повідомляє УНН з посиланням
на The Independent.
Згідно з висновками експертів, неправильне харчування характеризується споживанням у малій кількості фруктів, овочів, горіхів і круп за підвищеного споживання червоного м'яса, солі та безалкогольних солодких напоїв.
Вчені також відзначають, що нездорове харчування має більший негативний вплив на організм людини, ніж вживання алкоголю і тютюну. Неправильне харчування призводить до нестабільної роботи організму, появи численних захворювань, серед яких хвороби серця, інсульт, діабет та інші хронічні недуги.
В рамках дослідження також було встановлено, що однакові фактори ризику мають різний вплив на смертність у різних країнах.
Наприклад, у країнах Південно-Східної Азії та Індії люди частіше помирають від поганої екології.
В країнах з високим рівнем доходів однією з головних причин смерті є куріння.
У Латинській Америці та на Близькому Сході головним ризиком для здоров'я вважається ожиріння.
У країнах Африки вчені називають відразу кілька основних факторів, що призводять до ранньої смерті: недоїдання, брудна вода, незахищений секс, вживання алкоголю.
Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
Джерело:
http://www.unn.com.ua/uk/news/1500429-na-dumku-amerikanskikh-vchenikh-nayposhirenishoyu-u-sviti-prichinoyu-rannoyi-smerti-ye-nezdorove-kharchuvannya
|