Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 6 » 6 лютого у Львові відбувся Форум Медичної служби Майдану
17:52
6 лютого у Львові відбувся Форум Медичної служби Майдану

 

ВШАНУВАННЯ  МЕДИЧНОЇ  СЛУЖБИ  МАЙДАНУ

 

 

  

   У суботу, 6 лютого, напередодні других

   роковин Дня Пам`яті Небесної Сотні,

   у Львові відбувся  Форум Медичної

   служби Майдану.

 

 

 

 

 

 

 

На акцію прибуло близько 200 учасників. Про це повідомили під час реєстрації члени оргкомітету. Приємно, що до участі у Форумі, окрім медиків і волонтерів Львівщини, які брали участь у подіях на Майдані 2013-2014 р.р., приєдналися колеги з Києва, Вінниці, Тернополя, Івано-Франківська, Одеси, Дніпропетровська.

 

 

 

 

 

 

Вранці 6 лютого учасники Форуму зібралися на поминальну панахиду на Личаківському цвинтарі за загиблими своїми колегами під час Революції Гідності та у зоні збройного конфлікту на сході України.

 

 

 

 

 

 

 

Вони запалили свічки пам"яті біля кожної могили і поклали квіти.

 

 

 

 

 

 

 

Панахиду відправили також біля могил інших Героїв, що поклали своє життя на вівтар Вітчизни у зоні збройного конфлікту на сході України, а їх приклад кличе до подальшої боротьби.

 

 

 

 

 

 

Урочисте засідання Форуму відбулося у теоретичному корпусі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

 

 

 

 

 

 

До присутніх звернулися священики різних конфесій, які брали участь у подіях на Майдані. Серед них був також і Михайло Дудар, УГКЦ, настоятель храму у селищі Гошів. Отець Михайло особисто надавав першу невідкладну допомогу Героям Майдану, зокрема білорусу Бзежинському. За своє подвижництво він має такі нагороди, як: «25 років виходу УГКЦ з підпілля», ювілейна медаль УПА, медаль Верховної Ради України «За участь у Революції Гідності».

 

 

 

 

 

 

Отець Зиновій Хоркавий, парох Церкви Пресвятої Богородиці – Володарки України зачитав Подяку медичним працівникам - учасникам Майдану, а також Благословення Владики Ігоря Возняка УГКЦ на подальші діла милосердя і славні справи добропорядності та звитяги у протистоянні з ворогом.

 

 

 

 

 

 

Олег Сенютка, голова Львівської ОДА, привітав присутніх, наголосивши на важливості внеску Медичної служби Майдану у перемогу Революції Гідності і побажав їм подальшого поступу на ниві милосердя.

 

 

 

 

 

 

 

Привітав присутніх Андрій Базилевич, Голова  Українського лікарського товариства у Львові, проректор з лікувальної роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, доктор медичних наук.

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Форуму було зроблено спеціальне погашення поштової марки, випущеної саме до цієї дати. Крім керівників області, УЛТ,  "Нової пошти" і членів оргкомітету у спеціальному погашенні почтової марки взяв участь Народний депутат України, сотник Майдану п. Андрій Антонищак.

 

 

 

 

 

 

 

Почтова марка і спеціальний конверт з нагоди Форуму - увіковічнюють цю подію назавжди.

 

 

 

 

 

 

Як небайдужі громадяни, учасники Форуму зробили одночасне погашення почтової марки і конверта, які присвячені вимозі звільнення славної льотчиці Надії Савченко, котра поневіряється сьогодні по СІЗО та  по судах РФ,  хоч є Народним депутатом України і делегатом нашої держави в асамблею ПАРЕ.

 

 

 

 

 

 

Завершилася офіційна частина концертом, який дав вокально-танцювальний ансамбль «Погулянка».

 

 

 

 

Учасники Форуму після завершення концерту та урочистої частини були запрошені  на відкриття меморіальної виставки в музеї історії медицини Галичини ім. Мар`яна Панчишина, що на вул. Кармелюка, 3.

 

 


 

 

 

Усі заходи, з яких складався Форум вшанування Медичної служби Майдану, пройшли на високому рівні, які сприятимуть примноженню легіону Ангелів Милосердя наших днів.

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м . Львова

 

 

Переглядів: 786 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 163
Гостей: 163
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024