Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 26 » Презентація збірника «Волонтери. Мобілізація добра» відбулася у «Читацькому марафоні БуквоМама».
22:16
Презентація збірника «Волонтери. Мобілізація добра» відбулася у «Читацькому марафоні БуквоМама».

 

МАЛЕНЬКІ  КРАПЛІ  ВЕЛИКОГО  МОРЯ

 

 

 

Письменниця Галина Вдовиченко, представляючи

збірник нарисів «Волонтери.Мобілізація добра»

на своїй сторінці у Facebook, зробила лаконічну

анотацію: «Книжка про тих, кому найбільше

довіряють люди»

 

 

 

 

 

 

 

Ірена Карпа, як упорядник збірника, зібрала під однією обкладинкою твори 10-х відомих українських прозаїків та поетів: Сергія Жадана, Галини Вдовиченко, Гаськи Шиян, Андрія Любки, Ірен Роздобудько, Лариси Денисенко, Катерини Бабкіної, Ірини Славінської, Макса Кідрука та свій власний. Авторів, очевидно, представляти не треба. 

 

 

 

 

 

 

Збірка містить 10 текстів, присвячених волонтерам. Це історії про отих добровольців, самомобілізованих добродіїв. Кожен з авторів ділиться або власним волонтерським чи побіжно дотичним до волонтерства досвідом, або переповідає майже нереалістичні досвіди своїх друзів чи знайомих. 

 

Деякі історії настільки захопливі, що час від часу при читанні зупиняєшся і нагадуєш собі, що це ж не вигадка – це правдиві розповіді, це події не з героїчного минулого, а свіжі спогади очевидців. Врешті, це вчинки твоїх співвітчизників, ровесників та однодумців. Тож несвідомо починаєш соромитися власної бездіяльності та пасивності на фоні їхньої відданості, щирості та самопожертви.

 

І ці герої (так, це справжні герої, а не лише персонажі історій) не читають нам нотацій. Вони взагалі малослівні. Але їхні вчинки занадто гучні і промовисті, аби залишити нас байдужими. Дивуєшся отій бездонній глибині людської доброти та жертви, безмежній любові, навіть якщо її носії вважають себе остаточними прагматиками.

 

Живі ілюстрації госпітальних буднів, особисте, не пафосне пережиття  волонтерського досвіду, відданість волонтерів аж до самозабуття, жертвування вільним часом та особистим життям аж до межі нервових зривів, допомога іншим без можливості повернення до «нормального» існування – ці та інші теми звучать у розповідях письменників, у живих свідченнях живої історії.

 

 

 

 

 

 

Волонтери. Мобілізація добра / Упорядник Ірена Карпа. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 256 с.

 

 

Детальніше див. – Читацький марафон БуквоМама

 

 

Автор - Христина Содомора

 

 

 

Фото:  автора та «Ria-Львів»

За джерелом:

http://starylev.com.ua/club/blog/malenki-krapli-velykogo-morya

 

 

 

Переглядів: 743 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 68
Гостей: 68
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024