Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 30 » Для дітей переселенців психологи Червоного Хреста Херсонщини провели арт-терапію - розпис писанок
09:56
Для дітей переселенців психологи Червоного Хреста Херсонщини провели арт-терапію - розпис писанок

 

 

 

А  р  т  -   т  е  р  а  п  і  я    д  у  ш  і

 

 

Психологи Червоного Хреста Херсонщини провели арт-терапію за допомогою розпису писанки для дітей переселенців

 

 

 

Вчора, 29 квітня, в Херсонській обласній організації Червоного Хреста України за участю психологів, в тому числі від Головного управління ДСНС України в Херсонській області, організовано проведення арт-терапії душі за допомогою розпису писанки для дітей тимчасово переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

В арсеналі учасників терапії були курячі яйця, фарби і віск. І найцікавіше те, що в такому наборі засобів для арт-терапії потрібна також свічка, а потім - тривала робота з вогнем.Як правило, рятувальники і батьки забороняють дітям гратися з вогнем для їх же безпеки. А в даному випадку під час розпису писанки потрібне полум'я свічки, над яким гріється "лієчка - писачка". А на завершальному етапі виготовлення писанки яйце треба піднести до вогню збоку, весь час рухаючи ним, щоб розтопити віск.

 

 

 

 

 

 

 

Розпис писанки напередодні світлого свята Пасхи є символічним. Адже вогник свічки розтоплює не тільки віск, але і здатний очистити душу від пригніченого настрою і важких думок, від того, що мучить, що важко забути; подолати свої страхи як внутрішні, так і зовнішні.

 

 

 

 

 

 

І найголовніше – розпис писанок розвиває дитячу творчість. Учасники терапії малювали квіткові орнаменти, море, символи міста Херсона тощо. Все це разом узяте, приносило дітям приємні й радісні хвилини натхнення. Саме це і мала на меті арт-терапія душі.

 

 

 

 

Фото – www.khersonline.net

За джерелом:

http://khersonline.net/58746-psihologi-krasnogo-kresta-proveli-art-terapiyu-dushi-cherez-napisanie-pisanki-dlya-detey-pereselencev.html

 

Переглядів: 638 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 167
Гостей: 167
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024