Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 28 » Профілактика гострих кишкових інфекцій: Поради медичної сестри Червоного Хреста Галини Піскоровської
11:23
Профілактика гострих кишкових інфекцій: Поради медичної сестри Червоного Хреста Галини Піскоровської

 

ГІГІЄНА - ЦЕ ЗДОРОВ"Я

 

 

         

          Поради патронажної медичної сестри Личаківської РО ТЧХ м. Львова

          Галини Піскоровської з профілактики гострих кишкових інфекцій 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:

 

 

• дотримуватися правил особистої гігієни;

 

• ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;

 

• мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;

 

• користуватися індивідуальним посудом;

 

• запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються продукти харчування;

 

• регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;

 

• окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м'ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);

 

• для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, обробні дошки тощо);

 

• добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і рибу;

 

• дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів (не залишати приготовлені харчові продукти при кімнатній температурі більш ніж на 2 години);

 

• використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;

 

• вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;

 

• використовувати продукти харчування, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад пастеризоване молоко;

 

• мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді;

 

• не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності, використовувати для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;

 

• при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);

 

• не купувати продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;

 

• не давати маленьким дітям не кип'ячене розливне молоко, сирі яйця тощо;

 

• не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, не заковтувати воду під час купання;

 

• уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;

 

• при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Галина Піскоровська,

патронажна медична сестра Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 580 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 22.11.2024, 06:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024