Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 6 » Соціальна сфера – спільна турбота Червоного Хреста і влади м. Краматорська
21:01
Соціальна сфера – спільна турбота Червоного Хреста і влади м. Краматорська

 

ПОЛІПШУЮТЬ  ЖИТТЯ  ГОРОДЯН 

 

 

Соціальна сфера – спільна турбота

Червоного Хреста і влади м. Краматорська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 серпня у міськраді м. Краматорська відбулася робоча апаратна нарада, яка була присвячена діяльності Червоного Хреста міста. Керуючий справами повідомив, що на обговорення присутніх виноситься питання: «Про роботу Краматорської міської організації Товариства Червоного Хреста України». А вів нараду - міський голова Андрій Панков.

 

 

 

 

 

 

Доповідала на нараді заступник голови Краматорської міської організації Товариства Червоного Хреста України  Любов Бережна.

 

«Цього року Товариству Червоного Хреста України виповнилося 98 років. – сказала в преамбулі доповідач. - У багатьох з нас в пам'яті залишилися марки цього Товариства, які поширювалися в школах. Коштували вони на ті часи недешево - 10 копійок (до слова - обід у шкільній їдальні тоді коштував 20 копійок). Однак, незважаючи на дорожнечу, марки купували всі.

 

Зараз нічого такого вже немає. Тим часом кількість потребуючих допомоги не тільки не стало менше, а, навпаки, збільшилася в рази.

 

«Не дивлячись на величезні зусилля співробітників на даному етапі залишається найгостріша потреба в залученні додаткових ресурсів для забезпечення статутної і програмної діяльності організації. На жаль, попит на допомогу не зменшується, а щодня зростає», - сказала на апаратній нараді заступник голови Краматорської організації Червоного Хреста Любов Бережна.

 

 

 

 

 

 

На сьогоднішній день тут працює 3 молодших патронажних сестри милосердя та 1 медична сестра. Медична сестра виконує лікарські призначення. На обліку перебуває 95 підопічних.

 

 

 
 

 

 

 

Молодші патронажні сестри безоплатно обслуговують підопічних на дому. Перелік послуг індивідуальний для кожного випадку. Але в основному це забезпечення життєво важливих функцій. Молодші патронажні сестри допомагають людям, які потребують сторонньої допомоги, утримувати будинок в чистоті, міняють постільну білизну, проводять гігієнічні процедури, набувають медикаменти і продукти харчування, готують обіди, оплачують комунальні послуги.

 

 

 

 

 

 

 

Також Червоний Хрест надає гуманітарну допомогу людям, що тимчасово потрапили в складні життєві обставини, допомагає зібрати кошти  на складні операції та дороге лікування.

 

 

 

 

 

 

На знімку: (зліва – направо)  Любов  Бережна – заступник голови Краматорської МО ТЧХУ 

та волонтери Червоного Хреста – Даша Сидюк і Маша Свиридова

 

 

Одним з головних завдань Червоного Хреста по роботі з населенням є навчання наданню першої долікарської допомоги. За останній час було навчено 2000 осіб, заняття проведені для широких верств населення, які працюють в різних галузях, для навчальних закладів, державних і силових структур.

 

 

 

 

 

 

З липня 2014 року в Краматорськ почали переселятися тимчасово переміщені особи. Практично кожен з них звернувся до Червоного Хреста за допомогою. «На сьогоднішній день наша організація видала допомоги на суму близько 2 мільйонів гривень», - сказала Бережна.

 

Шкільних підручників як і раніше не вистачає. Підручники для 4-7 класів ще навіть не починали друкувати! Про це на апаратній нараді сказала начальник міського відділу освіти  Марина Мозольова. На календарі, зауважте, вересень.

 

«Заявки на підручники ми подали своєчасно. Поки видавництво обіцяє надрукувати їх не пізніше жовтня», - прокоментувала ситуацію Марина Валеріївна.

 

Але, як говориться, обіцяти - не означає одружитися ... А поки учні 8 класів шкіл міста забезпечені підручниками на 50 відсотків. Правда очікується ще 30 відсотків, але решта 20 відсотків знову ж ще й не починали друкувати. Для першокласників отримано поки тільки 60 відсотків підручників ...За відомостями Управління освіти Краматорської міськради 1 вересня 2016 року в загальноосвітніх школах міста сядуть за парти 15 650 учнів.

 

Загальна кількість класів - 705, з них 340 з українською мовою навчання, 365 - з російською. Для 1 869 першокласників сформовані 43 україномовних класи і 35 російськомовних. Продовжать навчання в 10-му класі 758 старшокласників, більшість буде навчатися українською мовою (37 класів), частина - російською (14 класів).

 

Учасників апаратної наради Марина Мозольова запросила після її закінчення на щорічну міську конференцію працівників освіти, яку було призначено на цей самий день. Запрошення було прийняте. Тож на конференції були присутні - міський голова Андрій Панков, керівництво НКМЗ, депутати групи «Об’єднаний Краматорськ» та освітяни міста.

 

 

 

 

 

 

У вітальному слові Андрій Панков сказав: «Сьогодні соціальна сфера та якісні умови виховання і навчання наших дітей – пріоритетне питання для влади».

 

 

 

 

 

 

Начальник управління освіти Марина Мозольова прозвітувала про підсумки виконання завдань розвитку дошкільної та загальної середньої освіти минулого року та окреслила перспективи на новий навчальний рік.

 

За її словами, у 2016 році з міського бюджету на капітальні ремонти закладів освіти передбачено 20 мільйонів гривень. Ці кошти були спрямовані на роботи з термомодернізації закладів освіти, капітальні ремонти покрівель, вентиляційних систем харчоблоків, систем опалення спортивних залів та асфальтового покриття.

 

Розпочаті роботи з реконструкції 4-х спортивних майданчиків з синтетичним покриттям. Крім того, буде реконструйовано спальний корпус школи-інтернату №3, капітальні ремонти будівель станції юних техніків та центру позашкільної роботи.

 

Вперше цього року, згідно з рішенням виконавчого комітету Краматорської міської ради, здійснюється пільгове (безкоштовне) перевезення учнів ЗОШ №21, 28, 30, 31, НВК до місць навчання та додому.

 

Більше того, організовано літні розвивальні табори для обдарованих дітей. Упродовж двох тижнів їх навчали кращі вчителі міста. Ця робота теж фінансувалась містом і проходила під патронатом міського голови.

 

 

 

 

 

 

Розвивається у місті інклюзивна освіта. Так, цього року діти з особливими потребами навчатимуться не тільки за індивідуальною формою, а і вперше на базі ЗОШ №8 з 1 вересня функціонуватимуть 2 інклюзивні класи. Тут буде забезпечено психологічний та медичний супровід.

 

 

 

 

 

 

Також Марина Мозольова зауважила, що значні кошти було освоєно у межах проекту міжнародної організації UNICEF. Це і спортивний інвентар, нові меблі, господарчий інвентар, матеріали, література. У більшості шкіл замінено вікна, виконано капітальний ремонт санітарних зон, класів, коридорів, актових та спортивних залів.

 

 

 

 

 

 

Проте левову частину коштів на оновлення та модернізацію закладів освіти міста було спрямовано у межах виконання соціальних контрактів «НКМЗ для Краматорська». Окрім фінансування капітальних ремонтів на багатомільйонні суми, усі школи та дитячі садки отримали у подарунок сучасні ноутбуки, мультимедійні проектори та екрани.

 

 

 

 

 

 

Марина Мозольова подякувала усім за фінансову допомогу у покращенні і зміцнені матеріально-технічної бази закладів освіти та особисту участь у розбудові освіти Краматорська міському голові Андрію Панкову та депутатам групи «Об’єднаний Краматорськ».

 

«Ми дійсно намагаємося зламати стереотипи, адже останні десять років освіта фінансувалася за залишковим принципом. Сьогодні соціальна сфера та якісні умови виховання і навчання наших дітей – пріоритетне питання для влади. Минулого року ми реалізували проекти із поточного та капітального ремонту приміщень шкіл і садків на 45 мільйонів гривень. Цього року, у рамках діючих проектів, на ремонти та оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти передбачено 130 мільйонів гривень з різних джерел фінансування. І це тільки початок. Робота у цьому напрямку активно триватиме і далі», – сказав Андрій Панков та подякував спонсорам за допомогу.

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби міськради та Червоного Хреста м. Краматорська

За джерелами:

http://krampravda.dn.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=8473:2016-09-05-16-20-02&catid=1:kramnews&Itemid=34

http://www.krm.gov.ua/news/view/16671

 

 

Переглядів: 693 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 05:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 39
Гостей: 39
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024