Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 28 » Червоний Хрест – у Львівському коледжі будівництва, архітектури і дизайну
20:22
Червоний Хрест – у Львівському коледжі будівництва, архітектури і дизайну

 

ЗАРАДИ  БЕЗПЕКИ  ЖИТТЯ

 

 

Червоний Хрест Личаківського району

м. Львова провів у Львівському коледжі

будівництва, архітектури і дизайну

навчання з першої долікарської допомоги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львівському коледжі будівництва, архітектури і дизайну учні вивчають чимало предметів. Малювання – один з них. Час від часу до майбутніх архітекторів і дизайнерів на подіум запрошують позувати  натурщиків. Це здорові мускулисті особи.

 

А якщо тіло  хворе,  понівечене, вздовж і впоперек перемотане бинтами? Тоді  ще більше треба мати хисту, щоб на папері  передати не лише правдивість контурів перев’язки, але і гримасу болю,  яка мимоволі спотворює обличчя потерпілого.

 

 

 

 

 

 

Нещасний випадок може за одну мить художника і натурщика поміняти місцями. Як то воно буде терпіти йому від ран, чекати з години на  годину на медичну сестру,  щоб зробила свіжу перев’язку?!  Якщо ж вона  забаритьтся, чи  зуміє потерпілий перев’язати себе сам? Або свого товариша, що потрапив  у біду? Чи дитину, котру ледве  врятував,  витягнувши з-під коліс автомобіля?

 

Все це, на жаль, як і малюнок, вимагає відповідних знань. Нехай на  елементарному медичному  рівні, але без них не впоратися без шкоди для здоров’я, а іноді  і збереження самого життя.

 

Це добре розуміє заступник директора з виховної роботи Богдана Іванівна Костинюк. Тож вона попросила провести у коледжі тренінг з надання першої домедичної допомоги інструкторів з Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

Такі  навчання відбулися 27 вересня. Їх провели - інструктор з вивчення навичок надання долікарської допомоги Галина Піскоровська та голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк. 

 

 

 

 

 

 

Студентам коледжу показали і дали можливість спробувати самим прийоми першої допомоги, а саме: як робити непрямий масаж серця, дихально-легеневу реанімацію, пояснили як накладати шини, як спиняти кровотечу, як перев’язувати різні типи ран.

 

 

 

 

 

 

Кураторами від коледжу на заняттях були двоє викладачів: Анатолій Миколайович Шевчук (читає «Захист Вітчизни») та Наталія Миколаївна Дорошкевич (веде уроки фізичного виховання). Обоє викладачів навчають навичкам з надання долікарської допомоги. Так що їх підопічні вже мали перші поняття про порятунок життя в екстрених ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

 

Все це разом узяте, дало змогу пройти із юними слухачами 6-ти годинну програму з надання долікарської допомоги і видати їм про це сертифікати Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Поки що заняття з правил надання першої долікарської допомоги пройшли лише у трьох групах: Д -11, АР -11 та РБ-11. Всього прослухали цей курс - 38 осіб.

 

 

 

 

 

 

Такі заняття - перші у цьому навчальному році. Вони ще будуть проводитися по мірі необхідності і надалі.

 

 

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

Переглядів: 892 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 03:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 151
Гостей: 151
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024