Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 6 » Студентів медичних ВНЗ зараховуватимуть на бюджет після згоди працювати в селах
16:31
Студентів медичних ВНЗ зараховуватимуть на бюджет після згоди працювати в селах

 

СЕЛО  ЧЕКАЄ  НА  МОЛОДИХ МЕДИКІВ

 

 

 

Парламент залишив норму про обов'язкове

відпрацювання лише для студентів медичних

вишів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Абітурієнти, які погодяться відпрацювати три роки в селі, матимуть право на першочергове зарахування до медичних ВНЗ

 

У четвер, 6 жовтня, Верховна Рада підтримала в цілому проект закону «Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо працевлаштування випускників».

 

За новим законом, право на першочергове зарахування до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням матимуть абітурієнти, які укладуть угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості і СМТ.

 

У змінах до закону «Про вищу освіту» також зазначено, що випускникам медичних і педагогічних вишів, які уклали угоди про відпрацювання протягом трьох років у сільській місцевості та СМТ, держава забезпечить безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням.

 

Також ідеться про те, що виші не зобов’язані працевлаштовувати своїх випускників. При цьому документ скасовує норму про обов’язкове відпрацювання випускників після навчального закладу.

 

«Ми вперше повинні поставити крапку в існуванні примусової праці в Україні. Це нонсенс, це рудимент, який ще існує з часів радянської влади. Тільки студенти медичних закладів повинні відпрацювати своє навчання у закладі», – заявив заступник голови комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський, якого цитує Еспресо TV.

 

Нагадаємо також, що 6 жовтня Верховна Рада проголосувала проект закону «Про освіту» за основу. Тепер його доопрацьовуватимуть і готуватимуть до другого читання. Цей закон є базовим. Після його прийняття можна буде писати та оновлювати спеціальні закони, як-от: «Про професійну освіту», «Про середню освіту» тощо. Він встановлює рамки розвитку освіти на багато років вперед.

 

За новим законом передбачається розподіл школи за рівнями: початкова, середня та профільна. Завершення усіх цих трьох рівнів означатиме, що учень здобув повну середню освіту. Вона ж визначається обов’язковою.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?do_medichnih_vishiv_bratimut_nasampered_tih_hto_vidpratsovuvatime_tri_roki_v_seli&objectId=1405842

 

Переглядів: 608 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 162
Гостей: 162
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024