Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » 20 жовтня – Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози: прес-конференція у Львові (ВІДЕО)
15:38
20 жовтня – Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози: прес-конференція у Львові (ВІДЕО)

 

МАМОЛОГИ  ОБНАДІЮЮТЬ

 

 

       

       «У Львові виявлятимуть пухлини в молочних

       залозах на стадії їх зародку», - організатори

       прес-конференції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 20 жовтня, – Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. З цієї нагоди відбулася прес-конференція у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально - діагностичному центр

 

Організатори зустрічі із журналістами запевняють: рак грудей не вирок, якщо пухлину виявити на ранніх стадіях. А це можуть робити, оскільки за останній рік, завдяки підтримці Світового банку, закупили найновіше обладнання. За його допомогою можна виявити зародок пухлини, та видалити її. Відтак груди залишать цілими й неушкодженими.

 

Медики наголошують: головне, аби жінки усвідомили важливість регулярних обстежень. З віком, ризик хвороби зростає. Пухлина прогресує, як правило, після 45 років. Лікарі радять у такому віці обстежуватися в мамолога не рідше, ніж раз на рік.

 

«Сьогодні, коли не тільки ми, жінки, а й чоловіки чують слово "рак", одразу його трансформують, мовляв, це вже кінець життя. Насправді ми хочемо цим проектом передусім показати, що рак – виліковний. Якщо ви вчасно прийдете на обстеження до лікаря, пройдете всі необхідні процедури, то рак може бути цілком виліковний», – розповіла консультант з управління субпроектом «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» Христина Пак.

 

«Впровадження такої технології зменшує шанси жінок померти від раку грудної залози на 20-30%. Повірте, жодна інша технологія не дає такого суттєвого результату. Тож ця технологія покликана, по-перше, врятувати життя, а по-друге, дійсно залишити красу жінки, оскільки хірург зможе вберегти грудну клітку при такій стадії», – пояснив заступник головного лікаря з медичної частини Львіського обласного онкоцентру Орест Тріль.

 

Довідково:

 

На сьогодні проведено вже три закупівлі медичного обладнання - це і обладнання для малоінвазивної хірургії, і для променевої діагностики, і лабораторне обладнання. Створено Міжрайонні скринінгові центри у місті Львові (обласний та міський), Дрогобичі, Стрию, Самборі та Червонограді. У центрах буде встановлено сучасні цифрові мамографи, кольпоскопи, гінекологічні крісла, УЗД-апарати.

 

Важливим у проекті є запровадження Електронного реєстру жінок у Львівській області, що дозволить запрошувати їх на обстеження в найближчий діагностичний центр та моніторити результати періодичних досліджень кожної жінки.

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ  ЛОДА

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?u_lvovi_viyavlyatimut_puhlini_v_molochnih_zalozah_na_stadiyi_yih_zarodku&objectId=1407148

 

Переглядів: 608 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 155
Гостей: 155
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024