Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Листопад » 23 » Спонсори проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» - в гостях у ТЧХУ
12:59
Спонсори проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» - в гостях у ТЧХУ

 

«СИНДРОМ  ВІЙНИ» - СКЛАДНА  ПРОБЛЕМА

 

 

 

Днями відбувся візит представників посольства

Японії та Українського офісу Міжнародної Федерації

Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця -

в ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли,  Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця впроваджує проект «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», який фінансується урядом Японії в рамках гуманітарної допомоги українцям.

 

Загальна мета проекту – допомогти 11 120 постраждалим від збройного конфлікту на сході України, включаючи жінок, дітей, а також демобілізованих військовослужбовців та їх сім’ям.

 

У проекті «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» є три компоненти. Один з них – надання підтримки пораненим демобілізованим військовослужбовцям та їх родинам.

 

Психосоціальна підтримка надається демобілізованим для того, щоб допомогти їм впоратись з наслідками травмуючих подій, визнати і вивільнити емоційно-психологічну напругу, негативні емоції, страхи, тривогу.

 

Для роботи з цими проблемами та зменшення їх впливу, психолог і волонтери проекту використовують творчі заняття, активні вправи, асоціативний метод тощо. Це поліпшує як емоційний, так і фізичний стан поранених.

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб проводити діяльність за цим компонентом проекту, Товариство Червоного Хреста України почало співпрацю із Головним військовим клінічним госпіталем у Києві у серпні 2016 року.

 

Загалом, на даний момент, у госпіталі на лікуванні перебуває 11 000 поранених, 1 500 з яких – у травматологічному відділені. З поміж цих 11 000 хворих, 78 постраждалих від збройного конфлікту демобілізованих військовослужбовців, які отримують лікування від найскладніших травм та поранень.

 

Волонтери й психолог Товариства Червоного Хреста України регулярно працюють із пораненими демобілізованими військовослужбовцями у травматологічному відділені.

 

Щочетверга психолог працює із хлопцями з найскладнішими травмами та ампутаціями. Зустрічі відбуваються як у форматі індивідуальної роботи, так і групових занять.

 

Окрім того, в зв’язку з великою кількістю отримувачів допомоги в госпіталі та їх потребами, наприкінці жовтня волонтери Червоного Хреста також почали відвідувати поранених, два рази на тиждень (в четвер та суботу).

 

 

Робота в госпіталі ведеться лише 3 місяці, проте досягнуто суттєвих результатів: поранені, які отримали психосоціальну підтримку, стали більш відкритими та комунікабельними. Тепер вони показують глибоку зацікавленість в заходах та завжди запитують що будуть робити на наступному занятті.

 

Деякі поранені навіть чекають у коридорі ще до призначеного часу, коли ж волонтери Товариства зайдуть до них у палату.

 

3-го листопада госпіталь відвідали представники посольства Японії – пан Коджі Тсутсуі та пані Юрі, а також представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – пан Горхмаз Гусейнов та пан Білал Хуссейн Шах.

 

Члени високої делегації мали змогу поспостерігати за тим, як ведеться діяльність, зустрітись з бенефіціарами та поспілкуватись із пораненими демобілізованими військовослужбовцями.

 

 

 

 

 

 

Такий візит відбувся вперше та зацікавив і розважив поранених. Тож вони змогли поспілкуватись з представниками посольства Японії і Федерації,  поділитись з ними своїми думками. Дехто з поранених із задоволенням сфотографувався з членами делегації.

 

 

Психосоціальна підтримка демобілізованим військовослужбовцям та їхнім сім’ям в рамках проекту надається також у Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Одеській областях. Загалом, на даний момент, допомога за проектом була надана 1017 демобілізованим військовослужбовцям та 1779 членам сімей поранених демобілізованих та загиблих військовослужбовців.

 

 

Демобілізовані військовослужбовці подякували відвідувачам, особливо представникам посольства Японії та населенню цієї країни за їх гуманність і підтримку України у даний час.

 

 

Довідково:

 

Додаткові відомості про свята і будні Головного військового клінічного госпіталю у Києві у наші дні див. за посиланням - http://1tv.com.ua/video/10112

 

 

Автор: Maria Yeremenko  

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та з вільного доступу в Інтернеті

За джерелом:

http://redcross.org.ua/news/vizit-predstavnykiv-yaponskogo-posolstva/

                       

 

 

Переглядів: 512 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 102
Гостей: 102
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024