ЩОБ СЕРЦЕ - НЕ ТУРБУВАЛО
Вченим вдалося визначити оптимальний
стиль харчування для уникнення хвороб серця
Співробітники Університету Копенгагена з'ясували, що скандинавський стиль харчування є оптимальним для роботи серця. Вони рекомендують вживати більше цільнозернових і коренеплодів. Дослідники вивчили харчові звички 57 тисяч чоловіків і жінок. Фахівці виявили, що ті люди, які їдять багато складних рослинних вуглеводів, мають міцніше і здорове серце. Одночасно такі особи мають набагато нижчу загрозу серцевого нападу, пише grifonsoft.ru.
Вчені конкретизували, що такий тип харчування допомагає не гірше скандинавської дієти. У підсумку в два рази скорочується небезпека виникнення інфаркту.
Скандинавський стиль передбачає вживання великої кількості житнього хліба, вівсяних пластівців, яблук, груш, капусти і коренеплодів. При цьому стилі зазвичай мало споживається червоного м'яса. Замість цього перевага віддається рибі.
Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:
http://dobryjlikar.com/news/201703/2806-styl-harchuvannya-nazvano-optymalnym-sercya-ne
|