ГІРКИЙ СМАК В'ЯЛЕНОЇ РИБИ
У Києві 1 листопада був зареєстрований новий випадок захворювання на ботулізм.
Хворий та його дружина вживали в’ялену плотву, придбану в магазині
Випадок захворювання на ботулізм в Києві зареєстрували 1 листопада. Припускають, що він пов’язаний із вживанням рибної продукції. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
«Із епідеміологічного анамнезу з’ясовано, що хворий та його дружина вживали рибну продукцію - плотву в’ялену, придбану в продовольчому магазині Київської області», - йдеться у повідомленні.
Потерпілого госпіталізували до реанімаційного відділення Київської міської клінічної лікарні № 3. Відзначається, що пацієнтові не була зроблена ін’єкція сироватки проти ботулізму, оскільки в медустанові вакцина відсутня.
Нагадаємо, наприкінці серпня в Рівненській області було зафіксовано захворювання на ботулізм через вживання домашньої тушонки зі свинини. Захворів 56-річний чоловік з села Люхча Сарненського району.
Того ж місяця двоє жінок віком 38 та 41 років, які відпочивали у смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області, захворіли на ботулізм. Постраждалих госпіталізували у тяжкому стані. Як стало відомо, хворі - мешканки Кривого Рогу Дніпропетровської області, що приїхали на відпочинок у Лазурне. Жінки їли на пляжі привезеного із собою в’яленого ляща.
Як раніше повідомлялося, Міжнародний Комітет Червоного Хреста забезпечив Україну вакцинами проти ботулізму і правця на півроку. З початку року в Україні зафіксували 62 випадки ботулізму.
Довідково:
Якщо нагадати, що при схожих обставинах, - від вуженої риби, придбаної на ринку у Львові, було зафіксовано 71 випадок захворювання на сальмонельоз, - то картина стає зовсім сумною.
Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:
http://ua.racurs.ua/news-96567-poyiv-rybky-u-kyievi-cholovik-potrapyv-do-reanimaciyi-z-botulizmom
|