РИБА – НЕ ВИННА
Цьогорічні спалахи ботулізму в Україні є наслідком
безвідповідальності і безкарності виробників продукції
За інформацією з Центру з контролю та моніторингу захворювань, станом на середину листопада 2017 року в Україні були зареєстровані 112 випадків харчових отруєнь, що викликані збудником ботулізму. Кількість потерпілих -- 132 особи, з них 11 померло.
Для порівняння: у 2016 році в Україні були зареєстровані 99 випадків харчових отруєнь, що викликані збудником ботулізму -- потерпіло 119 осіб, 12 з них померло.
Якщо проаналізувати цьогорічні випадки отруєння, 80 потерпілих вживали харчові продукти, що були виготовлені в домашніх умовах, 35 потерпілих -- придбані на підприємствах торгівлі, 10 потерпілих вживали продукти невідомого походження, 7 потерпілих придбали заражену продукцію в місцях несанкціонованої торгівлі.
В попередні роки захворюваність на ботулізм, пов'язана з продукцією, що вироблена на харчових підприємствах, майже не реєструвалась або становила одиничні випадки і розглядалась як надзвичайна подія в державі.
На сьогодні збільшення захворюваності на ботулізм пов’язано з вживанням продукції, яка виготовлена на харчових підприємствах. Це є наслідком безвідповідальності і безкарності виробників продукції та відсутності контролю з боку відповідних державних установ щодо забезпечення населення безпечною продукцією.
Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:
http://dobryjlikar.com/news/201711/5617-pochatku-roku-ukrayini-botulizm-zahvorily-132-osoby
|