Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 27 » На чемпіонаті з екстреної медичної допомоги у Кременці львів'яни зайняли четверте місце
09:51
На чемпіонаті з екстреної медичної допомоги у Кременці львів'яни зайняли четверте місце

 

ГОЛОВНЕ – НЕ ПЕРЕМОГА, А УЧАСТЬ

 

 

 

 

ІІІ Всеукраїнський зимовий чемпіонат бригад екстреної  медичної допомоги

з міжнародною участю «Кременецькі медичні ралі-2018»

 

 

 

 

 

 

 

 

З 22 по 25 лютого у м. Кременець (Тернопільська обл.) пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» та ІІІ Всеукраїнський зимовий чемпіонат бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з міжнародною участю «Кременецькі медичні ралі-2018».

 

Свою майстерність на чемпіонаті демонстрували загалом 31 команда, серед яких 18 команд з України та 6 – іноземних (Польща, Литва та Ізраїль). До участі була запрошена бригада Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 

 

 

 

 

 

 

 

У програмі проведення змагань були нічні та денні конкурси. Бригади демонстрували практичні навички у наданні допомоги «потерпілому» юнакові під час падіння з висоти 6-ти поверхової будівлі, а також вибирали тактику надання допомоги пацієнту з гіпертонічним кризом та гострим порушенням мозкового кровообігу, скеровували його у правильно обраний спеціалізований заклад охорони здоров’я, проводили серцево - легеневу реанімацію, забезпечували власну безпеку під час виклику, де є озброєна людина.

 

 

 

 

 

 

Також завдання передбачали демонстрацію навиків при проведенні медичного сортування з 20-ма «потерпілими», вміння взаємодіяти між диспетчерами та силовиками.

 

 

 

 

 

 

 

За підсумками змагань команда Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги посіла 4 - місце та була нагороджена призом за найкраще виконання одного із конкурсів. Результат вагомий для нашої молодої команди.

 

 

В рамках чемпіонату була проведена науково-практична конференція, де обговорювались питання щодо стану служби екстреної медичної допомоги в Україні, проблеми та шляхи вирішення. Також йшлося про історію виникнення конкурсного руху, роль стимуляційного навчання у підготовці висококваліфікованих спеціалістів у медицині до шпитального етапу, організацію системи екстреної медичної допомоги Ізраїлю та інше.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасником конференції була Ірина Сисоєнко, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, яка розповіла про систему екстреної медичної допомоги в умовах діючого законодавства.

 

 

Арсен Гудима, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського, нагадав присутнім, що Львівський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф був першим з України, побувавши на таких змаганнях в 2006 р. в м. Єсенік, Чехія. Пізніше, в жовтні 2006 р. такі змагання були проведені і на Львівщини як «Галицькі медичні ралі».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

 

В якості незалежного експерта-спостерігача у чемпіонаті взяла участь тренер з першої допомоги Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Маріанна Кожанова.

 

Участь тренера Товариства зумовлене підняттям кваліфікації щодо організації командних змагань з першої допомоги на професійному рівні, які знадобляться під час проведення етапів змагань серед учнівських команд краю, які проходять в рамках таких ігор, як «ЮІР» та «Джура».

 

 

Команда з Ізраїлю провела тренінг з першої допомоги та поділилася досвідом своєї роботи в якості загону швидкого реагування під назвою «Чорна кішка-669», що стало корисним для роботи тренера Товариства Червоного Хреста та інших учасників.

 

Впродовж змагань та теоретичних тренінгів неодноразово піднімалася тема актуальності роботи громадських ініціатив з проведення навчань з першої допомоги населення, які успішно впроваджені за кордоном.

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелами:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6746.html

 

http://redcross.org.ua/2018/02/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%85%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2%D0%B7%D1%8F%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C-%D1%83-%D1%87%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%96%D0%BE%D0%BD%D0%B0/

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6746.html

 

 

 

Переглядів: 450 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 67
Гостей: 67
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024