ПРОФІЛАКТИЧНИЙ ЗАСІБ
Зелений чай захищає від хвороби Паркінсона,
до такого висновку прийшли науковці.
Поліфеноли із зеленого чаю, що мають сильні антиоксидантні властивості, захищають клітини мозку від хвороби Паркінсона. Вчені з Єльського університету (США) продемонстрували їхню ефективність на експериментальній моделі важкого дегенеративного захворювання нервової системи.
У своїй статті в журналі Bіologіcal Psychіatry, Баолу Чжао та його колеги пишуть, що вони продовжили дослідження зеленого чаю. Цього разу їхньою метою стала хвороба Паркінсона, що розвивається при загибелі дофамінпродукуючих клітин центральної нервової системи.
На сьогоднішній день специфічної й ефективної терапії не існує, а тому навіть такі дослідження сприймаються вченими всьго світу всерйоз.
Єльські фахівці довели, що поліфеноли не просто захищають дофамінпродукуючі нейрони від загибелі, але й інгібують цикл ROS-NO, що призводить до старіння всіх клітин організму.
Якщо ліки будуть розроблені ще не скоро, то природний спосіб одержання поліфенолів вже відомий. Щоправда, їхня концентрація в чашці якісного зеленого чаю скоріше профілактична, ніж терапевтична.
Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:
http://vkurse.ua/ua/health/ot-bolezni-parkinsona.html
|