Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 15 » ТЧХУ та рятувальники Запоріжжя - проводять фокус-групи в рамках проекту цивільного захисту «ProVoice»
21:55
ТЧХУ та рятувальники Запоріжжя - проводять фокус-групи в рамках проекту цивільного захисту «ProVoice»

 

ІСТИНУ ПРОЯСНИТЬ - СОЦІОЛОГІЯ

 

 

 

 

 

 

 

Рятувальники Запорізького гарнізону вже понад 15 років проводять спільну профілактичну

роботу із Запорізькою ОО ТЧХУ аби попередити виникнення нежданих надзвичайних подій.

 

 

 

Це і практичні заняття з відпочивальниками під час оздоровчого сезону, проведення широкомасштабних акцій на кшталт «Запобігти. Врятувати. Допомогти», де десятки тисяч гостей та жителів міста мають змогу пригадати набуті знання з основ безпеки життєдіяльності та отримати нову корисну інформацію.

 

Окремим напрямком роботи є запобігання травмуванню та загиблі дітей під час нештатних подій. Протягом навчального року та у канікулярний період проводяться Дні та Місячники безпеки у закладах освіти та оздоровлення влітку.

 

12 липня на базі Запорізької ОО ТЧХУ рятувальники взяли участь у фокус-групі при підтримці Австрійського Червоного Хреста і обговорили посилення співпраці у напрямку сприяння обізнаності та готовності населення реагувати на НС різноманітного характеру.

 

Фокус-группа була проведена у рамках проекту “Посилення ролі волонтерів і населення в галузі цивільного захисту (ProVoice)”.

 

 

 

 

 

 

Участь в обговоренні взяли представники громадських організацій, волонтери та внутрішньо-переміщені особи, які наразі є активістами обласного осередку ТЧХ.

 

Мета даного заходу – оцінити рівень обізнаності та готовності населення до можливих надзвичайних ситуацій для їх подальшого підвищення в рамках проекту. Учасники фокус-групи – волонтери та співробітники Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, представники державних органів та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представники різних верств населення у різних вікових категоріях – заповнили спеціальний опитувальник із запитаннями щодо цивільного захисту.

 

За словами представників ДСНС, у Запорізькій області визначені 19 потенційних ризиків, від снігових заметів до прориву Дніпровської ГЕС. Тому, безумовно, населення має знати, як поводитися для того, щоб попереджувати надзвичайні ситуації та ефективно діяти у разі їхнього виникнення.

 

Новий проект “ProVoice” побудований на співробітництві партнерів, які працюють у сфері попередження і реагування на надзвичайні ситуації, щоб у партнерстві посилити потенціал, оцінити напрацювання у сферах волонтерського менеджменту та обізнанності населення щодо реагування на НС.

 

Наразі проводиться оцінка даних аспектів в Україні: результати фокус-групи будуть відправлені в Інсбрукський Університет (Австрія) для аналізу та для розробки методичних рекомендацій у цьому напрямку, які будуть адаптовані до реалій нашої держави і сприятимуть проведенню ефективного інформування населення.

 

 

 

 

 

 

Раніше подібна фокус-група була проведена у Києві, 3 липня.

 

Така сама соціологічна оцінка в даний час проводиться в Молдові та Білорусі. Детальніше про проект ProVoice можна дізнатися за посиланням - http://redcross.org.ua/wp-content/uploads/2018/06/Fact-sheet.pdf.

 

 

Фото – Запорізької ОО ТЧХУ та ГУ ДСНС в Запорізькій області

За джерелами:

http://zp.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/12339.html

http://redcross.org.ua/2018/07/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D1%84%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%81-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D1%83-%D1%80%D0%B0

 

 

 

Переглядів: 450 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 70
Гостей: 70
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024