Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Вересень » 19 » 25 Book Forum – розпочав роботу: Офіційний брифінг
20:21
25 Book Forum – розпочав роботу: Офіційний брифінг

 

УСПІШНИЙ СТАРТ

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед книг, представлених на Форумі, почесне місце зайняли

твори Ернста Гемінґвея , в т.ч. роман «Прощавай, зброє».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні,19 вересня, відбувся офіційний брифінг 25 BookForum. Спікерами під час брифінгу стали президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, заступник голови облдержадміністрації Оксана Стоколос - Ворончук та ідейний натхненник проекту «Ідея міста» Назарій Брезіцький.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організатори зазначають, що 25Book Forum - головний культурний фестиваль, який об’єднав авторів, громадських діячів та просто небайдужих людей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цьогоріч участь у книжковому форумі беруть 260 видавництв, які привезли аж 250 тонн книжок. До того ж, у програмі понад 960 подій, 14 кластерів, 13 спецпроектів, 1000 учасників.

 

 

Під час брифінгу заступник міського голови Андрій Москаленко зазначив, що «найважливіше – це те, що за 25 років Форум став не лише локацією, де презентують книжки, де обговорюють книжки та книгодрукування, а де говорять про справжній сенс життя».

 

 

Фокусною темою форуму організатори обрали «Ринок Свободи»: критерії визначення ціни на свободу, спекуляції поняттям свободи в пропаганді та уявлення про свободу загалом. Детальніше про це можна буде дізнатися у кластері «Ринок свободи», де відбуватимуться тематичні дискусії та лекції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль зазначила, що читаючи людина звільняється від стресу, тож книги можуть врятувати як людину, так і суспільство: «Я вірю в те, що читання книжок може врятувати і конкретну людину в її складній ситуації, і може врятувати країну. Якщо кожен українець за рік прочитає хоча би 5 книжок, він зможе дещо зрозуміти, зробити висновки і далі рухатися за велінням свого серця».

 

 

Спеціальними гостями 25 Book Forum стануть дві відомі американські історикині – дослідниця Східної Європи Марсі Шор, редакторка The Economist та лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум.

 

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Учасником Форуму є і видавництво «Старого Лева». В 2018 р. воно надрукувало і представило на Форум серію книг Ернста Гемінґвея , в т.ч. його бестселер «Прощавай, зброє».

 

Цей роман - один із найвидатніших американських романів про Першу світову війну. Захоплива, частково біографічна оповідь Ернеста Гемінґвея висвітлює жорстокі реалії війни. У ній знаменитий гемінґвеївський телеграфний стиль перемежовується вкрапленнями потоку свідомості, і від того емоції твору сприймаються особливо гостро. Це історія мужності і страху, побратимства, любові та болю. Історія, у якій однаково сильно звучать почуття обов’язку та відчуття «не твоєї війни».

 

У той час початкуючий письменник працював у Американському Червоному Хресті. Після поранення він потрапив у військовий шпиталь, де закохався у медичну сестру Червоного Хреста. Історія їх кохання і пролягла червоною ниткою крізь увесь сюжет роману.

 

Автор – Юлія Формос

 

 

Фото – Христини Шпук для прес-служби Форуму видавців і з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://bookforum.ua/ofitsijnyj-bryfing-25-book-forum/

 

Переглядів: 457 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 162
Гостей: 162
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024