ЛІКАМ - НЕ КОНКУРЕНТ, А - ЛІКУЄ!
Нові дослідження вчених показують, що не потрібно
відчувати себе винуватими, якщо ви любите шоколад.
У поміркованих кількостях шоколад може знизити ризик аритмії. Результати дослідження опубліковані в науковому журналі Heart, повідомляє 1News.
Фібриляція передсердь характеризується швидким, нерегулярним биттям верхніх камер серця (передсердь). В результаті цього потік крові в шлуночки порушується. У пацієнтів з фібриляцією передсердь в п'ять разів більша ймовірність розвитку інсульту і вдвічі підвищено ризик смерті від серцево-судинних захворювань.
Для профілактики фібриляції передсердь необхідно дотримуватися здорової дієти. Чи може шоколад стати частиною цієї дієти? Нове дослідження припускає, що так.
У дослідженні брали участь 55 000 чоловік, у яких були виміряні індекс маси тіла (ІМТ), рівень холестерину і артеріальний тиск. Учасники заповнили опитувальні листи з питань харчування, здоров'я і способу життя.
Дослідники протягом 13,5 років спостереження визначили 3 346 випадків фибрилляций передсердь серед учасників. Вчені встановили, що у тих, хто споживав від 1 до 3 унцій (28-85 грам) шоколаду в місяць, на 10% знижувався ризик фібриляції передсердь. У тих, хто їв 1 унцію (28 грам) шоколаду в тиждень, ризик знижувався на 17%, в той час як у учасників, які споживали від 2 до 6 унцій (57-170 грам) в тиждень, ризик знижувався на 20%.
Результати показують, що вживання невеликої кількості шоколаду - особливо темного шоколаду, в якому рівень антиоксидантів вище, може принести користь серцю.
«Поїдання надмірної кількості шоколаду може привести до збільшення ваги і іншим метаболічним проблем, - попереджає Елізабет Мостофскі (Elizabeth Mostofsky). - Але помірне споживання шоколаду з високим вмістом какао може бути здоровим вибором».
Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:
https://1news.com.ua/tsikave/sladkoe-lekarstvo-neozhidannaya-polza-shokolada.html
|