Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Серпень » 19 » Складні будні: Як в и. Сєвєродонецьку Червоний Хрест допомагає людям з інвалідністю (ВІДЕО)
21:00
Складні будні: Як в и. Сєвєродонецьку Червоний Хрест допомагає людям з інвалідністю (ВІДЕО)

 

 

ПАТРОНАЖНІЙ СЛУЖБІ – ДЕРЖАВНУ  ПІДТРИМКУ

 

 

 

 

 

 

 

У м. Сєвєродонецьку, що на Луганщині, самотнім людям з інвалідністю

допомагають долати труднощі патронажні сестри Червоного Хреста.

 

 

 

У складних життєвих обставинах опинилися літня жінка разом зі своєю дочкою. Обидві не ходять. Одна - інвалід другої групи, інша - першої групи.

 

79-річна Лідія Киценко майже не встає з ліжка. Пенсіонерка має другу групу інвалідності і ряд захворювань, зокрема цукровий діабет і проблеми з серцем. Раніше за нею доглядала її 51-річна дочка Оксана Єфименко, але рік тому у неї стався мікроінсульт.

 

Жінка втратила свідомість і невдало впала, зламавши стегно. «Наклали гіпс. Операція коштує 80 тис. грн за один тільки суглоб, не рахуючи, що потрібні ліки, харчування. Операцію не зробили, наклали гіпс, і ось тепер зовсім лежу, не ходжу. Поки операцію не зроблю, я не є ходяча», - каже Оксана.

 

За допомогою вона зверталася в різні організації та інстанції, щоб зібрати гроші на операцію, але поки що безрезультатно.

 

На проблеми двох жінок відгукнулися тільки представники Луганської обласної організації Червоного Хреста. Вони взяли на себе вирішення соціальних та побутових потреб осіб з інвалідністю.

 

Допомагає жінкам патронажна сестра Червоного Хреста Валентина Ткаченко. «Тут я буваю 3-4 рази в тиждень. Це продукти харчування, медикаменти, заміна постільної білизни, оплата комунальних послуг, оформлення документів, психосоціальна допомога - в ній дуже відчувають потребу такі підопічні », - розповіла вона.

 

Патронажну службу в Сєвєродонецьку відкрив Міжнародний Комітет Червоного Хреста, підтримавши і профінансувавши цей проект в 2017 році.

 

Як розповіла голова Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва, в регіоні була найбільша патронажна служба. «Вона налічувала 254 медичних сестри, до 2016 року обслуговувала 20 тис. самртніх громадян похилого віку. У 2016 році вона припинила своє існування через відсутність фінансування. У силу сформованих причин в Луганській і Донецькій області за підтримки МКЧХ почала працювати програма - Патронажна служба», - повідомила вона.

 

Зараз 30 патронажних сестер Червоного Хреста обслуговують близько 200 підопічних Луганщини, але цього мало. У МКЧХ кажуть, що для вирішення проблеми необхідно повернути штат до первинних показників - це близько 300 патронажних сестер.

 

 

 

 

 

 

 

Фото: скрін-шот відео ТК «Еспрессо.ТВ»

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/725215

 

Переглядів: 354 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 155
Гостей: 155
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024