БРИФІНГ СПЕЦІАЛІСТА
Названо 5 пунктів, яких потрібно дотримуватися,
щоб знизити ймовірність зараження недугою Covid-19.
У Держпродспоживслужбі нагадали українцям основні запобіжні заходи для запобігання зараженню коронавірусом.
Про них на брифінгу в понеділок, 16 березня, розповів начальник ГУ у Києві Олег Рубан, передає кореспондент УНН.
"Що стосується алгоритму дій, якщо людина захворіла - треба викликати лікаря додому. Далі сім лікарень (у Києві), які проводять відповідні лабораторні дослідження і визначають подальший остаточний діагноз. Але є п'ять основних речей і алгоритм дій", - сказав Рубан.
За його словами, варто дотримуватися такого алгоритму дій:
1. Самоізоляція. При ознаках хвороби потрібно викликати лікаря для встановлення діагнозу.
2. Ввести візуальний огляд працівників, які приходять на роботу.
3. Не перебувати в місцях великого скупчення людей.
4. Не вживати продукти, які не піддавалися термічній обробці.
5. Респіраторна гігієна - миття рук, дезинфекція.
Тим часом, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства викреслив імовірність передачі коронавірусу через харчові продукти.
"Згідно з повідомленням Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA), поки немає свідчень про те, що харчові продукти можуть бути джерелом чи шляхом передачі вірусу", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що такі висновки зроблено представниками EFSA за результатами вивчення досвіду спалахів родинних вірусних захворювань (SARS-CoV і MERS-CoV).
У той же час, Мінекономіки підкреслило, що дотримання гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами є основою для забезпечення їхньої безпеки як для виробників і закладів громадського харчування, так і для пересічних споживачів.
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://ua.korrespondent.net/ukraine/4205110-ukraintsiam-rozpovily-yak-zakhystytysia-vid-koronavirusu
|