…НЕ ДАВ РАДИ БУЛЬЙОНУ
Занудьгувавши на карантині, професор Кембриджа взявся готувати за рецептами
трьохтисячолітньої давності. На диво, страви у нього вийшли дуже смачними.
Професор природоохоронної біології Кембріджського університету Білл Сазерленд під час карантину почав готувати страви за рецептами, які на клинописних табличках залишили мешканці Месопотамії. Цій одній з найстаріших "куховарських книг" людства 3770 років, пише Bored Panda.
Сазерленд взявся за підготовку чотирьох страв, включаючи тушковану баранину і туху - страву, що нагадує сучасний борщ. На приготування науковець витратив кілька годин. В цілому, зазначив Сазерленд, рецепти були прості, і сучасна людина спокійно б їла такі страви. Єдина складність виникла у професора під час готування бульйону - для нього потрібна була овеча кров.
Білл Сазерленд також поділився одним рецептом. Ось як, наприклад, приготувати м'ясо ягняти: "Взяти м'ясо, додати воду і жир. Додати дрібнозернисту сіль, шматочки ячмінного тіста, цибулю-шалот і молоко. Подрібнити і додати цибулю-порей разом з часником".
Пропорції професор не вказав. (Вони може і були, але невмолимий час їх знищив на глиняній табличці - ред.)
Раніше ми писали, що Шерон Стоун показала, як готує улюблену страву за рецептом своєї бабусі.
Також нагадаємо, що дівчина злякала хлопця через вибір страви для першого побачення.
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://ua.korrespondent.net/lifestyle/fooddrinks/4247337-profesor-pryhotuvav-vecherui-za-starodavnimy-retseptamy-z-mesopotamii
|