Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 20 » Репортаж вихідного дня: Концерт на центральній галявині у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького у Львові
01:12
Репортаж вихідного дня: Концерт на центральній галявині у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького у Львові

ФЕСТИВАЛЬ "ПРОКИДАННЯ З КЛАСИКОЮ"

 

 

 

 

 

 

Оркестр Національного драматичного театру ім. Марії Заньковецької 19 вересня дав

концерт на центральній галявині Парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького у Львові

 

У вересні Парк Культури запропонував мешканцям і гостям Львова  новий формат концерту класичної музики: замість сцени і стільців — коцики і кава.  Фестиваль відкритий для усіх, хто хоче навідатися до парку і послухати музику. Усі концерти фестивалю безкоштовні для публіки.
 

 

 

 

 

 

 

 

Щосуботи, о 12 годині на глядачів тут чекають щоразу інші виконавці. Так, наприклад, 5 вересня був представлений спільний проект Хорової капели «Дударик» і гурту «Плач Єремії» - «Очі в очі».  Минулої суботи,12 вересня, глядачів порадував своїм мистецтвом Народний камерний оркестр «Поліфонія».

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 19 вересня, на літній сцені Парку культури виступив оркестр Національного драматичного театру ім. Марії Заньковецької. Цей колектив - один з найкращих театральних оркестрів України.

 

Музиканти оркестру є творцями багатьох концертних програм, які з незмінним успіхом презентувались як в Україні, так і за кордоном, був учасником багатьох міжнародних фестивалів. В 2009 році став лауреатом Гран-прі ІІ міжнародного фестивалю фольклору, музики та мистецтва "Подляска октава культур" в Белостоке (Польша), в 2010 році VI Міжнародного фестивалю„Plai Natal” (Молдова).

 

 

 

 

 

 

Репертуар оркестру надзвичайно різноманітний: класична музика (Вівальді, Данці, Крамарж, Моцарт, П'яцола), народні мелодії (українські, румунські, балканські, єврейські, латиноамериканські та інші.), джазові композиції та хіти світової естради.

 

Колектив є автором 5 компакт -дисків: «Зірки в очах твоїх», "Фаворити львівських муз", "Трояндовий цілунок", "Квіти ромена", "5.Найкраще".

 

У 2008 році оркестр розпочав унікальний проект «Відчинилося життя», в якому в його супроводі виступають кращі незрячі виконавці України.

 

 

 

 

 

 

Оркестр має 24 висококваліфікованих музиканти. Диригує оркестром Народний артист України, головний диригент Богдан Мочурад. Акторка Національного театру імені Марії Заньковецької, Народна артистка України  Людмила Нікончук познайомила шанувальників високого мистецтва зі своєю вокальною майстерністю.

 

 

 

 

 

 

Особливо сподобалася глядачам арія з опери Ярослава Барнича «Шаріка». Людмила Нікончук -  Лауреат Всеукраїнського конкурсу на краще виконання ролі Наталки-Полтавки.

 

 

 

 

 

 

 

Закінчать фестиваль виступи Галицького камерного хору «Євшан» та інструментальний гурт «Rockoko», які припадають на  26 вересня і 3 жовтня. А це значить, що у Червоного Хреста Львівщини ще є можливість посприяти тому, щоб його підопічні, котрі кохаються у високому мистецтві змогли побувати на цих концертах.

 

 

 

 

 

 

Беріть коцики, каву і приходьте в Парк Культури (позаду Центральної арки, вхід з вул. Вітовського), як це зробив, наприклад, п"ятикласник Михайло Олійник, із с. Градівки, Городоцького району.

 

 

 

 

 

 

Великий Й.В. Ґете недаремно сказав, що прекрасне в житті та в мистецтві допомагає людині жити, бо це прекрасне випрямляє її душу. А музика – посередник того, що неможливо висловити словами.

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 270 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 158
Гостей: 158
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024