ВАЖЛИВЕ СПОСТЕРЕЖЕННЯ НАУКОВЦІВ
Вчені з Університету Північної Кароліни (США) перерахували продукти, що можуть блокувати коронавірус.
Результати свого дослідження вони опублікували у виданні Frontiers in Plant Science. За даними дослідників, хімічні сполуки у винограді і зеленому чаю найбільш успішно перешкоджають поширенню вірусу в організмі людини. Фахівці розповіли, що у даних продуктах містяться речовини, які здатні блокувати ферменти-протеази SARS-CoV-2.
Крім цього, вчені з’ясували, що темний шоколад і какао також можуть знижувати активність ферментів коронавірусу.
Раніше група вчених з Інституту вірусології Університетської клініки Ессена (Німеччина) визначила, що чай на основі шавлії допомагає боротися з коронавірусом. Дослідники прийшли до висновку, що навіть короткочасне вживання шавлії достатнє для значного придушення відтворення вірусу.
Фото – ілюстративні
За джерелом:
https://racurs.ua/ua/n147333-zasidannya-rady-asociaciyi-ukrayina-ies-skasuvaly-dw.html
|