ПОЛУНИЧНИЙ "РАЙ"
Здоровий спосіб життя, поборником якого є Червоний Хрест Львівщини, є неможливим без здорової, багатої
вітамінами, їжі. А що на десерт? Полуниця! Багата на вітамін С, флавоноїди й корисні рослинні кислоти.
Десерт з полуниці — це не лише смачні ласощі
для дітей і дорослих, а й джерело нашого здоров'я!
Полунична паннакотт
Інгредієнти:
полуниця — 200 г
желатин — 1 пакетик
вершки — 200 мл
цукор — 2 ст. ложки
вода — 100 мл
Замочуємо желатин, як зазначено на упаковці. Розбавляємо вершки водою, змішуємо з цукром, варимо хвилин 15. Подрібнюємо в блендері полуницю, залишивши кілька ягід цілими. Розливаємо по формах желе, тримаємо ніч у холодильнику. Перед подачею поливаємо полуничним соусом, цілими ягодами прикрашаємо десерт.
Полуниця в шоколаді
Інгредієнти:
молочний шоколад — 2 плитки
волоські горіхи — 100 г
масло вершкове — 2 ст. ложки
полуниця ціла — 300 г
Проколюємо чашолисток полуниці зубочистками. Розтоплюємо масло з шоколадом, потім кожну ягідку. Тоді посипаємо її товченими волоськими горіхами. Викладаємо полуницю в шоколаді на тарілку.
Полуниця з кремом
Інгредієнти:
полуниця — 200 г
апельсиновий лікер — 30 мл
сир вершковий — 70−100 г
пудра цукрова — 100 г
молоко — 30 мл
Зрізаємо плодоніжки у полуниці, ставимо ягоди вертикально. На кожній полуниці робимо хрестоподібний надріз, заповнюємо його кремом, використовуючи кондитерський конверт. Крем готуємо так: збиваємо молоко з вершковим сиром і цукровою пудрою. Поливаємо верхівки ягід апельсиновим лікером.
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://wz.lviv.ua/news/435846-polunychnyi-bum-retsepty-smachnykh-desertiv
Читайте також: Як приготувати божественно смачний зефір з полуницею та кінзою
|