ПАПЕРІВКИ – ЯБЛУКА, ЩО ПАХНУТЬ ДИТИНСТВОМ
За цими яблуками не треба було лізти на дерево. Вночі було чутно, як вони наввипередки глухо
падають на землю. А вранці їх можна було збирати у росянистій траві і смакувати ними увесь день.
Для наших господинь - фірмовий рецепт "Яблука у "шляфрочках" (яблука у клярі)!
Отож, для "яблучок у шляфрочках" нам потрібно:
- 1 кг солодких яблук;
- 1,5 склянки молока;
- 1 склянка муки;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 2 яйця, для смаження;
- олія або смалець.
Яблука почистити від шкірки, вирізати серцевину і порізати кружальцями. Приготувати тісто. Ретельно зміксувати разом усі складники і залишити його на 30 хвилин. Кружальця яблук занурювати по черзі у тісто і смажити в гарячому жирі до золотого кольору.
Ще теплими посипати цукром - пудрою.
Смачного!
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://www.facebook.com/UkrainianPeopleMagazines/photos/pcb.2714078515580309/2714077755580385/
|