ПІДСИЛЕННЯ АРОМАТУ КАВИ
Навіщо п'ють каву з сіллю і як правильно приготувати каву з сіллю –
з'ясував УНІАН. Напій виходить не тільки смачний, але і корисний.
Кава з сіллю - це напій із більш вираженим і м'яким смаком, адже солона спеція пом'якшує воду та прибирає кавову гіркоту. Також сіль збалансує кислинку в каві. А ще в харчовій солі є іони натрію, які підсилюють аромат, тому запах такої кави виходить просто запаморочливий.
Тобто сіль - цілком адекватна заміна цукру і молочним продуктам, які додають любителі негіркої кави. А, значить, можна пити каву з сіллю для схуднення.
Втім, кава з сіллю - це не тільки смачно, від цього напою організму ще є і велика користь:
- сіль відновлює сольовий баланс;
- затримує вологу в організмі, але ж кава має невелику сечогінну дію.
До речі, є цікава традиція, навіщо в Туреччині солять каву. Якщо дівчина подала своєму залицяльнику каву, дуже сильно його пересоливши або зіпсувавши іншим способом – вона тим самим показує йому, що той їй не сподобався. Це делікатний спосіб відмови на пропозицію руки і серця.
Як правильно пити каву з сіллю
У каву додавати сіль має сенс тільки, якщо вариш напій у турці (її ще називають джезва). При цьому важливо дотримуватися кількох нескладних правил:
- Брати каву якомога дрібнішого помелу - інакше додавання солі на смак і запах не вплинуть. Розчинна кава з сіллю - це взагалі варіант, який подобається одиницям.
- Кавові зерна повинні бути хорошої якості, інакше ніякі добавки не допоможуть.
- Окремо подавати до кави з сіллю склянку простої води.
-
Кава з сіллю - класичний рецепт
Вам знадобиться:
- стакан води (приблизно 150-180 мілілітрів);
- кава мелена - на такий обсяг вистачить 1,5 чайних ложок;
- сіль - буквально щіпка;
- цукор - вистачить і половини столової ложки.
Як готувати:
У турку засипають каву і спеції, заливають цю суміш водою і відправляють джезву на невеликий вогонь.
Коли пінка дійде до стінок турки - зняти з вогню і перелити в витончену кавову чашечку.
Кава з сіллю і коньяком
У цьому рецепті сіль підсилює аромат не тільки самої кави, але ще і коньяку.
Вам знадобиться:
- кава мелена - півтори чайної ложки;
- коньяк (бренді) - буквально чайна ложка;
- вода - склянка (близько 150 мілілітрів);
- сіль - одна щіпка;
- цукор - тут все залежить від смаку.
Як готувати:
Приготувати каву з сіллю в турці, як розказано вище.
Потім напій проціджують від гущі і додають в нього цукор і коньяк.
Перемішати і дати настоятися пару хвилин.
Фото - 1zoom.ru
За джерелом:
https://www.unian.ua/recipes/kava-z-sillyu-navishcho-solyat-kavu-i-yak-pravilno-jiji-piti-11571580.html
|