Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Лютий » 18 » У Львівській опері презентували ораторію «Великого Бажайте!» на текст заповіту Патріарха Йосипа Сліпого
13:53
У Львівській опері презентували ораторію «Великого Бажайте!» на текст заповіту Патріарха Йосипа Сліпого


СЛУЖИВ БОГУ Й УКРАЇНІ

 

 

 

 

 

 

 

 17 лютого на Львівщині відзначили 130-ту річницю від дня народження

Патріарха Йосипа (Сліпого) та 20-річчя єпископських свячень його учня

і послідовника, Архієпископа та Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря (Возьняка).

 

 

З цієї нагоди у Львівській опері представили прем’єру ораторії українського композитора Ігоря Щербакова на текст заповіту Йосипа Сліпого «Великого бажайте!». Долучився до заходу та привітав Митрополита Львівського Ігоря заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні, у часі великої гібридної війни, яка триває вже 8 років, такі постаті, як Патріарх Йосип, стають нам прикладом, а також опорою у дні сумнівів та тривоги. Він – один з тих, хто пройшов крізь жорстокі репресії тоталітарного режиму і не зрадив совісті й власного народу. Приклад його служіння Богу й Україні є зразком правильного життєвого шляху. Щиро радію, що й нині маємо таких вчителів та натхненників. Митрополит Ігор, що так гідно провадить шлях єпископського служіння та завжди наслідує великих отців Церкви та великих українців!», - сказав Іван Собко.

 

 

 

 

 

«Вдячний за співпрацю з очільниками, депутатами та працівниками обласної, районної та міської влади. Уже багато добрих діл ми довершили. Залишилося звершити ще більше! Хай Господь благословить нас у цьому! Завжди пам’ятаю про усіх вас у молитві та благословенні», - зазначив Владика Ігор.

 

 

 

 

 

 

Ораторію у Львівській опері виконали хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели «Трембіта» та симфонічний оркестр оперної студії Національної музичної академії ім. М. Лисенка. Під час концерту глядачі могли спостерігати відео іконописних робіт. Зазначимо, вранці цього ж дня, у Соборі Святого Юра у Львові Владика Ігор провів Божественну Літургію на честь 20-річчя єпископських свячень та 130-річчя від дня народження Йосипа Сліпого. Окрім того, на Львівщині 17  лютого відбулася низка заходів, присвячених пам’яті Патріарха.

 

Довідково:

 

Від Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України на прем’єру ораторії були запрошені Уляна Стельмах, голова Львівської ОО ТЧХУ, та Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, членкиня президії Правління ЛОО ТЧХУ.

 

Фото – Ірини Апостолюк та прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=65595

 

Переглядів: 265 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 156
Гостей: 156
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024