НЕЗВИЧАЙНЕ СВЯТО
День кавуна - відзначається щороку 3 серпня.
Вітаємо! Сьогодні і щорічно в цей день у багатьох країнах відзначають дуже смачне свято. 3 серпня - День кавуна (Watermelon Day)!
Звичайно ж, Ви вже здогадалися, що вперше його відзначили в США. Саме в третій день серпня в Америці відзначають Національний День кавуна (National Watermelon Day) і це зовсім не дивно, так як ця країна займає перше місце в світі за кількістю поїдання кавуна.
Безумовно, кавун - це чудовий фрукт, який люблять в усьому світі. Він не тільки смачний, але і володіє безліччю корисних поживних властивостей. Він сприяє зниженню ваги, містить багато вітаміну С, вітаміну А, вітамінів групи В, багато фруктових кислот та інших важливих вітамінів, а також мікроелементів (калій, кальцій, магній, фосфор, цинк та ін.).
Доведено, що в 800 грамах кавуна міститься добова норма вітаміну С. До речі, кавун ще й підсилює статевий потяг, чого вже там - він просто підніймає настрій.
Вважається, що батьківщиною кавуна є Південна Африка. Його вирощували в Древньому Єгипті і середньовічному Китаї, в наших краях кавуни з'явилися в ХI-XIII століттях, а в Америці в XVI столітті. Розпал сезону кавуна припадає на серпень-вересень, звичайно ж - це найкращий час, щоб купити і негайно з'їсти смачний кавун.
Насправді, чи знаєте ви, що кавун на 92 відсотки складається з води? Що ще чудово, так це те, що високий вміст води допомагає вам відчувати себе ситим. Таким чином, ви можете з'їсти кавун і після цього ще довгий час не зголодніти. Комбінація клітковини і води, що міститься в цьому фрукті, означає, що ви отримуєте - оптимальний обсяг їжі без великої кількості калорій.
Варто зазначити і той факт, що користь кавуна величезна для людей з атеросклерозом, ішемічною хворобою, тому що в ньому є калій і магній, які дуже добре діють на серцевий м'яз, заспокоюють його і відмінно очищають судини, кров, лімфу.
Кавун дуже корисний для тих, у кого проблеми з кишечником, так як його м'якоть дуже ніжна і не пошкоджує травний тракт. Що дуже важливо, кавун можна їсти людям з цукровим діабетом, правда, тільки в першій половині дня і в невеликій кількості.
Переваги кавуна на цьому не закінчуються. Також було доведено, що він корисний для волосся і шкіри. А все через вітаміни C і A, які містяться в ньому. Вітамін С допомагає виробляти колаген - білок, який робить волосся сильним, а шкіру еластичною. Вітамін А, також має вирішальне значення для здоров'я шкіри, оскільки він допомагає відновлювати її клітини. Ваша шкіра може виглядати сухою і лущитися, якщо вам не вистачає саме вітаміну А.
Що ж, сьогодні і прямо зараз - відмінний час для походу за кавуном на ярмарок чи у магазин.
І на завершення: кавун можна збити в блендері, розлити по формах, щоб вийшло кавунове морозиво. З нього можна також готувати салати, смузі і навіть супи. Вибір і різноманітність страв, де використовують кавун, настільки величезний, що перераховувати їх всі – просто неможливо.
Смачного, шановні друзі! З незвичайним святом, вас, Днем кавуна!
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://celebratoday.com/uk/events/august/03/watermelon-day |