ДБАТИ ПРО ПРАВИЛЬНУ ДІЄТУ
Кишечник людини – це невеликий хімічний завод. Гірше, коли
в силу тих, чи інших причин, він перетворюється на "спиртзавод".
На жаль, такі явища трапляються. Фахівець зазначає: "З'являється велика кількість грибів з роду цукроміцетів, ці гриби переробляють вуглеводну їжу (хліб або певні овочі) в етанол. Тобто, в алкоголь. При цьому функція печінки у таких пацієнтів знижена, тому переробка алкоголю йде повільніше і гірше".
За її словами, такі пацієнти відчувають втому та млявість, які зазвичай супроводжують похмілля. Крім того, вони часто діагностують здуття кишечника і фіксують роздратований стан.
Допомогти при «синдромі пивоварні» може дієта – потрібно скоротити, а краще виключити вживання солодощів, всього борошняного, крохмалю, картоплі та інших коренеплодів. "Потрібно працювати з нормальною флорою кишечника, заселяти туди хороші мікробіоти та зменшувати кількість цих грибів", - порадила дієтолог Олена Барредо.
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://storinka.com.ua/ukr/2022/10/dietolog-rasskazala-pocemu-v-organizme-mozet-vyrabatyvatsa-spirt/
|