ТРОМБОЗ – ЗАВЖДИ ДУЖЕ НЕБЕЗПЕЧНИЙ
Тромбоз, який розвивається через густу кров, викликає половину серцевих смертей у всьому світі.
Насамперед, при густій крові необхідно відмовитися від алкоголю, куріння, скоротити кількість кави в раціоні на користь звичайної води. Крім того, важливо урізноманітнити раціон.
Вчені рекомендували продукти, що рятують від густої крові. Ці продукти потрібно вживати з кожним прийомом їжі. Білковий продукт (курка, індичка, риба), овочі, а також приправа.
Особливо корисні від густої крові помідори. Вони насичені аскорбіновою кислотою, що сприяє розрідженню крові.
Крім того, продуктами профілактики згущення крові є селера, болгарський перець (як і будь-який інший перець), цибуля. Для заправки овочевих салатів дієтологи рекомендують використовувати лляну або оливкову олію, що позитивно впливає на стан судинної системи.
Приправами, які роблять кров менш густою є імбир, кориця, куркума.
Фото – ілюстративне
За джерелом:
http://zdorovia.com.ua/krovsudini/57857produkti-yaki-vryatuyut-vid-gustoi-krovi.html
|