ЧОРНА КАВА – ЛЮДЯМ НА РАДІСТЬ
Мільйони людей починають свій день з кавою, адже вона чудово бадьорить
і наповнює організм енергією. Як показало нове дослідження китайських
учених, правильно приготована кава може продовжити життя.
Вчені визначили, що вибір на користь несолодкого кавового напою дійсно, здатен збільшити тривалість життя. Такі висновки дослідники зробили з урахуванням результату експерименту, у якому брали участь понад 170 тисяч жителів. Експерти з Китаю проаналізували, як несолодка кава та кава з цукром впливають на стан організму.
Виявилося, що після 7-річного періоду у тих, хто вибирав несолодку каву, на 16-20% знижувався ризик смерті, ніж у тих, хто взагалі не вживав напій. Ці цифри збільшилися до 29-31%, коли мова зайшла про учасників, які регулярно додавали близько однієї столової ложки цукру до своєї кави.
Доктор медичних наук Дана Елліс Ханнес зазначила, що чорна кава містить у своєму складі корисні поліфенольні сполуки та антиоксиданти. Ці сполуки борються із запальними процесами в організмі.
У помірній кількості напій, що бадьорить, дійсно корисний для здоров’я. Можна в каву додавати 1 чайну ложку цукру, тому що його кількість не призведе до серйозного коливання і не нашкодить організму. На відміну від кавових напоїв, де може утримуватися від 8 ложок цукру +вершки.
Автор: Дарина Дарницька
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://chasdiy.org/health/iaka-kava-zbilshuie-tryvalist-zhyttia-na-30.html
|