Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 3 » СФУЛТ – співорганізатор семінару, присвяченого проблемам лікування серцево – судинних недуг
20:40
СФУЛТ – співорганізатор семінару, присвяченого проблемам лікування серцево – судинних недуг

СЕРЦЕ ПОТРЕБУЄ НАШОЇ  УВАГИ

 

 

 

 

 

 

25 лютого, віддалено зі Львова та Києва, відбувся науковий семінар «Серцево-судинні

захворювання в практиці сімейного лікаря: діагностика, лікування, реабілітація, профілактика».

 

 

Співорганізаторами навчального заходу виступили ЛНМУ ім. Данила ГалицькогоЛьвівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Національний університет охорони здоров'я України ім. П.Л.Шупика, ГО «Асоціація серцево-судинної допомоги сімейної медицини», Світова Федерація Українських Лікарських Товариств - СФУЛТ. Семінар включено до заходів безперервного професійного розвитку (БПР).

 

Вступним словом розпочала роботу семінару завідувачка кафедри кардіології Національного університету охорони здоров'я України ім П.Л.Шупика професорка @Maryna Dolzhenko.

 

У продовження семінару президент СФУЛТ професор Andriy Bazylevych Андрій Базилевич зазначив, що такі науково-практичні конференції проходять у Львові вже 15 років, лише 25 лютого минулого року з відомих причин не змогли його провести. Професор Базилевич також розповів, як наші колеги зі всього світу допомагали медицині України вистояти цей непростий рік.

 

З першою доповіддю «Біль у спині» виступила президент Української асоціації остеопорозу, керівник відділу клінічної фізіології та патології опорно–рухового апарату Інституту геронтології імені Д. Ф. Чеботарьова НАМН України, професорка @Natalia Grigoriyeva.

 

Висвітлючи питання перебігу захворювання внутрішніх органів під час війни з доповідю «Мультисистемний запальний синдром: діагностика та лікування» виступила завідувачка кафедри клінічної імунології та алергології ЛНМУ ім. Данила Галицького професока @Valentyna Chopyak.

 

 

 

 

 

 

Зважаючи на актуальність питань коморбідності при СOVID 19 цьому було посвячені 3 доповіді. Наші колеги з Ужгорода - професор @Ivan Chopyak, доцент Ксенія Чубірко та асистент Артур Курах зупинилися на можливості профілактики та прогнозу важкого перебігу COVID-19.

 

 

 

 

 

 

Також було поставлений акцент на кардіоваскулярний ризик. З даними, одержаними при аналізі 555 випадків COVID-19 в Першому територіальному медичному обєднанні міста Львова виступив професор Євген Скляров в співавторстві з доцентом Оксаною Капустинською та генеральним директором об’єднання Олегом Самчуком. 

 

 

 

 

 

 

 

Продовжив тему змін серцево-судинної системи та СOVID-19 доповіддю професор Юрій Федоров.

 

Завідувач кафедра пропедевтики внутрішньої медицини ЛНМУ ім. Данила Галицького професор Роман Дутка у своєму виступі «Метаболічний синдром: клініка, ускладнення» зупинився на багатоликості та системності змін у таких пацієнтів.

 

Цікавим і актуальним був комплексний підхід до тактики ведення пацієнта з цукровим діабетом 2 типу та множинними факторами серцево-судинного ризику, презентований професоркою Вікторією Сергієнко.

 

Завершився семінар аналізом дії та використання нових пероральних антикоагулянтів (НОАК) у сучасній клінічній практиці, в якому доцентка Ira Chubuchna Ірина Чубучна подала практичний алгоритм використання.

Доступ до перегляду семінару залишається відкритим для повторного ознайомлення https://www.youtube.com/watch?v=MkMlRmvosAM.

У науковому семінарі взяли участь понад 2700 лікарів різних спеціальностей (кардіологія, ревматологія, гастроентерологія, пульмонологія, інфекційні хвороби, ендокринологія, нефрологія) з усіх регіонів України.

 

Фото – СФУЛТ/Фейсбук

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo?fbid=741895844293423&set=pcb.741899584293049

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 02:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 162
Гостей: 162
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024