ГЕНЕТИЧНІ ФАКТОРИ
Нове дослідження показало, що люди, схильні до високого
рівня кофеїну в крові, мають менше шансів розвитку діабету.
Про це пише УНН з посиланням на Gizmodo.
Деталі
Нове дослідження виявило можливий зв'язок між високим вмістом кофеїну в крові та зниженим ризиком високого вмісту жиру в організмі і діабету другого типу. Автори кажуть, що необхідно провести клінічні випробування, щоб підтвердити, чи можуть безкалорійні напої з кофеїном допомогти запобігти цим станам.
Попередні дослідження показали позитивний зв'язок між споживанням кави/кофеїну та зниженням ризику діабету. Але ці дослідження здебільшого спиралися на дані спостережень, які можуть лише вказувати на кореляцію між двома факторами, а не на прямий причинно-наслідковий зв'язок.
У цьому новому дослідженні вчені зі Швеції та Великобританії вирішили застосувати інший підхід, використовуючи метод, який називається менделівською рандомізацією. Цей метод перевіряє, чи можуть відомі генетичні фактори одного явища безпосередньо впливати на ймовірність появи другого фактору.
Фото – ілюстративне
За джерелом:
https://www.unn.com.ua/uk/news/2019383-kofeyin-mozhe-zniziti-rizik-diabetu-2-tipu-ta-ozhirinnya
|