ДЕЛІКАТЕС, ЗАВЕЗЕНИЙ ІЗ КИТАЮ
Румбамбар, або ревінь – рослина із незвичним смаком та надзвичайно багатим
вмістом вітамінів. Чудово пасує до приготування випічки, десертів та напоїв.
Про те, що приготувати із корисної рослини, розповідає "Еспресо.Захід".
Батьківщиною появи цієї рослини прийнято вважати Китай. Ревінь поширився за рахунок продажу на ринках Центральної та Південної Азії, а потім поставками до Індії та Європи. Властивості кореня ревеню почали цінуватися в інших країнах. У Самарканді, XVII столітті в Сибіру, в Туреччині. Однак, найбільш ефективними властивостями лікування шлунково-кишкового розладу сприяє китайський ревінь. Вивели багато його гібридів. У Європі був відомий турецький, індійський, російський та інші. Та лікувальні властивості мав лише китайський різновид румбамбару.
Кольори румбамбарових стебел коливаються від зелених до насичено рожевих та майже червоних тонів. Цей овоч, так-так, його відносять саме до сімейства овочевих, має приємний і насичений кислий смак. Він містить мінеральні солі калію, кальцію, магнію, заліза, фосфору, органічні кислоти, а також низку вітамінів – С, К, P, Е, A, групи B та пектинові речовини.
Тушкований румбамбар
Ідеально підходить для подачі з ванільним морозивом. Це буде простий, але елегантний десерт для затишного вечора з рідними або ж святкового столу.
- 500 г румбамбару
- екстракт ванілі
- 100 г цукру
- вода
Вимийте стебла рослини і наріжте їх шматочками завбільшки з палець. Підготовлений румбамбар покладіть у каструлю з водою, цукром і ванільним екстрактом. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, поки він не стане м'яким, але все ще триматиме форму. Дайте охолонути 5 хвилин, а тоді подавайте разом із морозивом.
Свіжий румбамбар із цукром
Чи пригадуєте ви такий соковитий десерт із дитинства? Насичене поєднання солодкого та кислого, і геть просте приготування.
Помийте та очистіть стебла, поріжте на шматочки довільного розміру, покладіть у тарілку й посипте цукром. Десерт готовий, насолоджуйтесь!
Пиріг із румбамбаром
Існує безліч рецептів приготування румбамбарових пирогів. Тісто може бути як пісочне, так і бісквітне. Можна також поєднати з яблуками або полуницями.
- 150 грамів румбамбару
- 100 грамів цукру
- 3 яйця
- борошно
- 100 грамів полуниці
Пропонуємо вам найпростіший та найшвидший варіант приготування пирога.
Румбамбар помити, почистити та нарізати дрібними шматочками, так само й полуницю. У мисці збити яйця із цукром, додати борошна, довести суміш до сметанкової консистенції. Вилити усе у змащену маслом форму, а тоді викласти ревінь та полуницю. Пекти близько 35 хвилини за температури 180 градусів.
Компот із румбамбару
Чудовий вітамінний напій, альтернатива звичним лимонадам та більш солодким видам компотів.
Помити та порізати румбамбар, покласти у каструлю (2 л) та залити водою, довести до кипіння, додати дві столові ложки цукру та проварити ще кілька хвилин. Вимкнути вогонь і зачекати, поки вистигне, усе готово, можна смакувати.
Фото – з відкритих джерел
За джерелом:
https://zahid.espreso.tv/rumbambar-retsepti-litnoi-smakoti
|