ХОЧЕТЕ - ВІРТЕ, ХОЧЕТЕ - НІ
Хліб є головною складовою раціону вже багато тисячоліть, цьому є багато причин,
адже він має високу енергетичну цінність і довго зберігається. Однак хліб здійснює
негативний вплив не тільки на фігуру, але і на здоров’я людини.
Експерти рекомендують замінити хлібні вироби більш корисними альтернативами. Вони вважають, що пшеничний хліб є лише високовуглеводним продуктом, який шкодить фігурі.
У складі білої муки міститься мало вітамінів та мінералів, а вміст глютену максимальний. Вживання хліба викликає висипання шкіри, погіршує травлення, призводить до ожиріння і передчасного старіння.
Проте, повністю відмовитися від хліб варто лише людям, які страждають непереносимістю глютену. Для інших людей хліб не повинен перевищувати 5% від всього раціону. Дитині досить одного шматочка хліба на добу, а дорослій людині можна з’їдати максимум три шматки.
Чим замінити хліб?
Людям з гастритом, виразковою хворобою шлунку та іншими патологіями травного тракту краще вживати підсушений хліб. Також існують корисні альтернативи хліба:
- Рисові і вівсяні хлібці.
- Лаваш.
- Галети.
- Цільнозернистий і житній хліб.
Незважаючи на те, що склад цільнозернового або житнього хліба багато в чому повторює склад звичайного білого хліба, додавання висівок або нерозмелених зерен помітно знижує глікемічний індекс.
За джерелом:
https://zhenskiy.kyiv.ua/zdorovya/eksperti-rozpovili-chim-nebezpechnij-hlib-dlya-zdorov-8217-ya/
Фото – з відкритих джерел
#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ
|