Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 27 » День народження гамбургера
17:41
День народження гамбургера

 

СМАЧНОГО!

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 27 липня всі любителі фастфудів відзначають День народження гамбургера.

 

Саме в цей день в 1900 році був проданий перший гамбургер американцем Луї Лессінгом, власником невеликої закусочної на колесах. До речі, нащадки Лессінга ведуть сімейний бізнес і в наш час. У закладі «Обід Луї» гамбургер - це хліб, котлетка, шматочок сиру, трохи помідорів і кільця цибулі. Всіма улюблена трійця - кетчуп, майонез і гірчиця - під суворою забороною. Власники стверджують, що студентам, котрі принесли з собою кетчуп, відразу ж показують на двері.

Гамбургер є найпопулярнішим видом бургера (бургер - це загальна назва для цілої групи закритих бутербродів), основу якого складає розрізана навпіл булочка з кунжутом і рубана яловича котлета. Вибір овочів і заправки має багато варіантів. Однак найбільш популярні поєднання кетчуп-гірчиця, цибуля-огірочок, салат-помідор. Не зайвим буде згадати, що котлета для гамбургера може бути пожарена на сковороді, на грилі або навіть на відкритому вогні.

У Сполучених Штатах і Канаді гамбургери можна віднести до двох основних типів:

  • гамбургери швидкого приготування, які продаються в ресторанах швидкого харчування і закусочних;
  • індивідуально приготовані гамбургери, які готуються вдома і в ресторанах.

Ресторани також часто пропонують гамбургери з декількома м'ясними котлетами. Найбільш поширеними варіантами є подвійні і потрійні гамбургери, а каліфорнійська мережа гамбургерів In-N-Out одного разу продала гамбургер з сотнею котлет, який називався «100 × 100».

Цікаво, що начинка для гамбургерів, як і рецепт гамбургера, можуть відрізнятися в залежності від регіону. Наприклад, в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, продають гамбургери з пастрамі. У провінції Альберта, Канада, є «гамбургер кубі». Це гамбургер, приготовлений з пресованої української ковбаси (Кубаса). У Міннесоті популярні гамбургери з сиром всередині котлети, а не поверх неї. Шматок сиру оточують сирим м'ясом і смажать котлету до тих пір, поки сир не розтане. В результаті всередині котлети утворюється розплавлена ​​сирна серцевина. Гарячий сир має тенденцію виливатися при першому укусі, тому офіціанти часто попереджають клієнтів, щоб гамбургеру дали охолонути протягом декількох хвилин.

Трохи про сумне. Противники фастфуду часто проводять експеримент - залишають гамбургер при кімнатній температурі на довгий термін і чекають. Дивно, але навіть після кількох тижнів гамбургер не псується і виглядає майже так само як в день, коли його приготували. На жаль, напрошується дуже сумний висновок - якщо гамбургер не розкладається, то в ньому надмірна кількість консервантів.

Але справжніх любителів гамбургерів - це не лякає. Наприклад, Макдоналдс за всю історію продав більше 100 мільярдів гамбургерів по всьому світу, а кожну секунду продає більше 75 гамбургерів.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/july/27/hamburger-birthday

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 89 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 21.05.2024, 00:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024