ДОВГОЛІТТЯ І ДІЄТА – ВЗАЄМОПОВ'ЯЗАНІ МІЖ СОБОЮ
При переробці організмом літніх людей червоного м’яса виробляється отрута, з’ясували
американські вчені. Тому даний продукт несе іноді смертельну небезпеку для пенсіонерів.
У кишечнику у літніх людей виділяється велика кількість бактерій, що беруть участь в перетравленні червоного м’яса. В результаті в шлунково-кишковому тракті з’являються речовини, які ушкоджують стінки артерій.
Це збільшує ризик розвитку атеросклерозу, серцевих хворіб і передчасної смерті.
При вживанні свинячого або яловичого стейка кишкові бактерії розщеплюють м’ясо на амінокислоти та інші речовини. При цьому в печінці літніх концентрується надмірна кількість триметиламіну (TMAO).
Під час досліджень з’ясувалося, що ця речовина згубно впливає на кровоносні судини людини. В результаті збільшується ймовірність неправильної роботи мозку, погіршення пам’яті і мислення.
Любителі червоного м’яса похилого віку схильні до більшого ризику інфаркту та інсульту, ніж вегетаріанці.
Крім судинних порушень підвищується ймовірність зниження розумових здібностей. Тому в похилому віці розумніше відмовитися або скоротити вживання свинячого і яловичого стейка.
При проблемах зі здоров’ям необхідно звернутися за допомогою до лікаря.
За джерелом:
https://medfactor.com.ua/novini/chervone-m-yaso-nese-smertelnu-nebezpeku-dlya-lyudej-pohilogo-viku/
Фото – з відкритих джерел
#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ |