ХАРЧУВАННЯ – ОСНОВА МІЦНОГО ЗДОРОВ'Я
16 жовтня 1945 року Генеральна Асамблея ООН заснувала Продовольчу
та сільськогосподарську організацію (ФАО), на честь якої й організовано свято.
Основним завданням цієї організації - це позбавлення світу від голоду шляхом висвітлення проблем розвитку сільського господарства, яке спроможне покращити становище вразливих верств населення.
З метою поширення інформації щодо світової продовольчої кризи та посилення згуртованості міжнародної спільноти у боротьбі з нею, у 1979 р. ФАО подала ідею встановити Всесвітній день продовольства, який вирішили відзначати щорічно в день заснування організації – 16 жовтня.
Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо».
Мета Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80 відсотків усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40 відсотків з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.
- Понад 130 країн перебувають під опікою міжнародної організації, у складі якої нараховується 194 держави-учасниці.
- Нестача продовольчих ресурсів внаслідок економічного спаду, політичних конфліктів та змін клімату призводить до збільшення масштабів голоду.
- FAO розробляє програми, які сприяють підвищенню рівня продовольчої безпеки, що забезпечує надання допомоги регіонам, які знаходяться на межі голоду.
- За даними ООН, близько 700 млн людей (9%) населення світу щодня живе у злиднях та з відчуттям голоду, а 2 млрд – страждає від недостатнього харчування.
- Близько 380 млн людей, що голодують, проживає в Азії, а чверть мільярда людей потерпає від злиднів у Африці.
- В результаті нерегулярного та неповноцінного харчування понад 140 млн дітей у перші п’ять років відстають у розвитку, з яких 3/4 малюків проживає у південних регіонах Азії та в Африці.
Оптимальне здорове харчування може сприяти не тільки поліпшенню вашого самопочуття, бадьорості, енергійності та активності, але також дозволить знизити ризики розвитку серйозних серцево-судинних захворювань, онкологічних, шлунково-кишкових та інших захворювань, значно погіршуючих якість вашого життя. Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від сурогатного швидкого харчування і ви істотно зміните своє життя на краще!
Фото – з відкритих джерел
#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ |