Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Грудень » 17 » День кленового сиропу
12:51
День кленового сиропу

 

НЕЗВИЧАЙНЕ ГАСТРОНОМІЧНЕ СВЯТО

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 17 грудня відзначають в США, Канаді та Європі  День кленового сиропу.

 

Походження цього свята, як і багатьох інших гастрономічних свят, на жаль, невідоме. Тим не менш, багато людей на планеті так люблять кленовий сироп, що поливають ним практично все: млинці, кекси, морозиво, мюслі, салати, торти, печиво, вафлі, французькі тости та багато іншого. Вони використовують його в якості глазурі для шинки, соусу для суші або навіть як начинку для овочів.

 

Не дивно, що було створено це гастрономічне свято. До речі, кленовий сироп, крім своєї універсальності, ще й смачний. Вважають, що першими людьми, які почали робити кленовий сироп, були корінні американці, які мешкали у північно-східній частині Північної Америки.

 

В Америці, Канаді та Європі сиропи мають свою класифікацію, причому поділ відбувається за кольором, вмістом цукру та часом збору врожаю. Для того щоб правильно класифікувати кленовий сироп, він повинен відповідати таким вимогам: не повинен бродити; повинен мати чистий та однорідний колір; повинен мати аромат клену, характерний для свого кольору, без сторонніх присмаків.

 

Кленовий сироп можна назвати незвичайним сільськогосподарським продуктом. Він не росте на дереві, а витікає з нього. З одного боку, кленовий сироп простий продукт, з другого боку - складний, оскільки при його вивченні вчені продовжують виявляти нові сполуки.

 

Чистий кленовий сироп є унікальним натуральним продуктом, який виготовляється виключно із соку дерева клену. Це натуральний природний підсолоджувач, без додавання цукру і який не містить барвників, штучних ароматизаторів, консервантів або будь-яких інших добавок.

Крім цього, кленовий сироп є важливим джерелом багатьох поживних речовин.

Натуральний екологічно чистий кленовий сироп має кілька природних варіацій, але в середньому, всього чотири столові ложки сиропу задовольняють щоденну потребу більш ніж на 100% у марганці, на 37% у рибофлавіні, на 11% у цинку, на 4% у магнії, на 5 % у кальції та на 5% у калії.

 

На додаток до вуглеводів, вітамінів та мінералів, кленовий сироп та продукти з нього містять фенольні сполуки. Ці з'єднання можна виявити як у соці, так і  сконцентрованими у кленовому сиропі. Радимо Вам придбати (якщо у Вас ще його немає в господарстві) пляшечку кленового сиропу, тим більше сьогодні це не проблема, і відзначити свято, приготувавши якусь страву з цим чудовим інгредієнтом.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/december/17/maple-syrup-day-usa

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 103 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 21.05.2024, 18:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024