Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 28 » Жорсткий облік гуманітарної допомоги навів лад у цій сфері, але вдарив по малих фондах - волонтери
21:51
Жорсткий облік гуманітарної допомоги навів лад у цій сфері, але вдарив по малих фондах - волонтери

 

В ОДНОМУ – ВИГРАЄМО, В ІНШОМУ - ПРОГРАЄМО

 

 

 

 

 

 

 

Нові правила проходження та обліку гуманітарних вантажів впорядкували

 діяльність у цій сфері, однак ускладнили роботу невеликих благодійних фондів.

 

Про це у черговому випуску проєкту “Самохвалов запитує” розповіли виконавча директорка благодійного фонду «Разом для України» Евеліна Курілець та операційний директор БФ Віталій Свічинський.

На думку Курілець, запроваджені в грудні минулого року нові правила ввезення гуманітарних вантажів в Україну навели лад у цій сфері.

“Громадський сектор дуже різний. У когось є бухгалтер і юрист, а в когось немає, і коли приходить нормативний документ, а в тебе немає бухгалтера, юриста та логіста, доводиться робити все самим. Так, цей закон не є досконалим. Але до цих змін було так, що водій фури з гуманітарним вантажем просто каже (на митниці - ред.), куди і що везе. А ми у фонді потім дивуємось, що колись і якась фура (необлікована — ред.) приїхала. Нова система це унеможливлює”, - зазначила Курілець.

Її підтримав Свічинський, який зазначив, що через нові правила звітності стало більше, але великі благодійні фонди можуть із цим впоратись, на відміну від малих організацій.

Читайте також: Принцип ввезення гуманітарної допомоги з 1 грудня не скасовується - Мінсоцполітики

“У нашій роботі стало безумовно більше документообігу та контролю. Великим фондам, звичайно, легше з великим штатом бухгалтерів і людей, які працюють на складах. Але це не так уже й складно, і митного брокера ми не потребуємо через ці звіти. А ось маленьким фондам це складно — через те, що вони все роблять самі”, - зазначив Свічинський.

Благодійний фонд "Razom for Ukfaine" є найбільшим американсько-українським фондом, який було засновано у Нью-Йорку в 2014 році.

Як повідомлялося, з 1 грудня 2023 року Державна митна служба ввела новий порядок митного оформлення гуманітарної допомоги.

 

Читайте також: Якби кожен думав, що він може зробити для перемоги, ми б вже виграли війну - Оністрат

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3857168-zorstkisij-oblik-gumdopomogi-naviv-lad-u-cij-sferi-ale-vdariv-po-malih-fondah-volonteri.html

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 85 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 52
Гостей: 52
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024