Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Травень » 1 » Свято весни і праці
11:55
Свято весни і праці

 

ВИХІДНИЙ - СКАСОВАНО

 

 

 

 

 

 

 

Щороку 1 травня у всьому світі відзначається День весни і праці.

 

З початком третього весняного місяця повітря наповнюється не тільки теплом, а й особливими весняними ароматами. День збільшується, природа оживає, людина сповнюється новими силами та наснагою. Свято 1 травня у багатьох асоціюється із сподіваннями на краще. 

День весни і праці із задоволенням вшановують всі трудівники, які працюють задля добробуту та процвітання своєї держави та людства на всій планеті. Цей день ще раз нагадує нам про те, що саме від чесної праці залежить процвітання будь-якого суспільства. Кожен трудівник заслуговує на пошану.

 

ПЕРШОТРАВНЕВЕ СВЯТО В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ

 

У 1990 році пройшли останні першотравневі демонстрації, а згодом, через два роки День солідарності трудящих було скасовано. Свято отримало нову назву – День весни і праці. Страйки та демонстрації на захист прав робочих відійшли на задній план. Проте люди продовжують святкувати цей день на своїх дачних сотках, виходять на пікніки тощо. 

Ще одна корисна традиція об’єднала громадяни в цей день. А саме – толока. Заклади освіти, приватні та державні установи, а також окремі громадяни об’єднуються в цей день, щоб навести порядок у своєму місті, селі, районі.

У зв'язку з введенням воєнного стану в країні у 2022 р., урядом України було прийнято рішення скасувати всі офіційні святкові вихідні дні. Це означає, що додаткових вихідних у травні не передбачено, лише суботи та неділі залишаються неробочими. Тому, 1 травня, День весни і праці, буде відзначатися як робочий день, згідно з ухваленим рішенням. Тож святкуємо кожен на своєму робочому місці.

Зі святом!

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 86 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 08.09.2024, 01:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 55
Гостей: 55
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024